Revista Sănătate

18 alimente care te păzesc de un atac de cord, recomandate de nutriționistul Gianluca Mech

Una dintre cauzele principale ale accidentelor vasculare cerebrale și atacurilor de cord o reprezintă arterele înfundate, deoarece acestea obstrucționează fluxul sanguin normal. Iată ce ne recomandă nutriționistul italian Gianluca Mech să introducem în alimentație pentru a preveni problemele de ordin cardiovascular!

„1. Merișoare

Merișoarele scad colesterolul rău și îl cresc pe cel bun. Un pahar de suc de merișoare consumat zilnic scade riscul unui atac de cord cu 40%.

2. Rodie

Rodia abundă în fitochimice care stimulează circulația sângelui și producerea de oxid nitric.

3. Somon

Somonul este o sursă bogată de acizi grași sănătoși, care combat inflamația, scad nivelul colesterolului din sânge și previn nivelul ridicat de trigliceride.

4. Sparanghel

Adăugați sparanghel în alimentație pentru că acesta previne inflamațiile, scade colesterolul și ajută la deblocarea arterelor.

5. Suc de portocale

Sucul de portocale este bogat în antioxidanți, minerale și vitamine. Acestea scad tensiunea arterială, susțin sănătatea vaselor de sânge și previn înfundarea arterelor.

6. Ulei de măsline

Uleiul de măsline presat la rece scade nivelul colesterolului și furnizează organismului grăsimi sănătoase. Astfel încât consumul său regulat scade riscul de atac de cord cu 41%.

7. Avocado

Fructe bogate în grăsimi sănătoase care mențin echilibrul dintre colesterolul bun și cel. De asemenea, susțin sănătatea cardiovasculară.

8. Afine

Afinele reprezintă cea mai bogată sursă de potasiu, astfel încât cresc colesterolul bun și îl scad pe cel rău. Consumul regulat de 2 pahare de suc de afine diminuează cu 40% riscul unui atac de cord.

9. Nuci

Nucile sunt bogate în grăsimi nesaturate și acizi grași omega-3, care scad nivelul colesterolului, stimulează memoria și îmbunătățesc funcția articulațiilor.

10. Cereale integrale

Fiind o sursă bogată de fibre, cerealele integrale scad colesterolul și împiedică înfundarea arterelor.

11. Pepene roșu

Consumul de pepene roșu susține sănătatea vaselor de sânge și îmbunătățește producția de oxid nitric.

12. Cafea

Studiile arată că 2-4 căni de cafea consumate zilnic scad zilnic riscul unui atac de cord cu 20%.

13. Turmeric

Ingredientul său activ, curcumina, previne acumularea de grăsime în artere și combate inflamația.

14. Alge marine

Algele de mare sunt bogate în antioxidanți, carotenoizi, proteine, vitamine și minerale. Astfel încât consumul lor reglează tensiunea arterială și scade nivelul colesterolului.

15. Scorțișoară

Acest condiment uimitor previne înfundarea arterelor, scade colesterolul și îmbunătățește sănătatea în numeroase moduri.

16. Broccoli

Ajută la scăderea tensiunii arteriale și a nivelului de colesterol, fiind foarte bogat în vitamina K.

17. Ceai verde

Ceaiul verde este bogat în catechină, unul dintre cei mai puternici antioxidanți care reduc absorbția colesterolului și stimulează metabolismul.

18. Spanac

Spanacul este bogat în acid folic și potasiu. Consumul de spanac previne eficient ridicarea tensiunii arteriale și scade riscul apariției problemelor cardiace”, sunt recomandările nutriționistului Gianluca Mech.

Gianluca Mech este unul dintre cei mai apreciați nutriționiști. La nivel internațional, sfaturile sale sunt urmate inclusiv de staruri precum Anastasia Soare, Sarah Ferguson – Ducesa de York, Ornela Mutti sau Silvio Berlusconi.

Gianluca a lansat în trecut două campanii importante împotriva obezității, care trag un semnal de alarmă în ceea ce privește înmulțirea cazurilor în rândul copiilor și al adolescenților. Campania din Statele Unite ale Americii a fost lansată alături de Ivana Trump, iar în Europa alături de Ducesa de York, Sarah Ferguson.