Revista Sănătate

Voucherele de alimente, încărcate cu a treia tranşă de bani. Când vor fi viraţi cei 250 de lei

Voucherele pentru alimente urmează să fie alimentate cu suma de 250 de lei în această lună.

Graficul prezentat la începutul programului de autorităţi stabilea că voucherele de alimente vor fi încărcate cu bani în perioada 17 octombrie și 21 octombrie.

Tot atunci, se face şi actualizarea listelor cu potenţiali noi beneficiari ai voucherelor de alimente, de către Ministerul Muncii și verificarea de către ANAF.

În aceeaşi perioadă cu alimentarea cu bani a cardurilor sociale, respectiv 17 octombrie și 21 octombrie, Compania Națională Poșta Română prelucrează datele.

Ulterior, banii urmează să fie virați pe carduri sociale sau pe voucherele pentru alimente între 24 octombrie 2022 și 31 octombrie 2022.

Vouchere alimente 2022. Banii de pe tichetele sociale pentru alimente au o anumită perioadă de timp în care pot fi folosiți.

”Sumele disponibile pe card sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor”, informează Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Astfel, banii de pe tichetele sociale trebuie utilizați în cel mult un an de zile de când sunt disponibili pe voucherele de alimente”, arată Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Persoanele care nu au primit tichetele sociale pentru alimente se pot adresa fie Ministerului Muncii, fie Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, în funcţie de problema pe care o au.

„Dacă sunt persoane care nu sunt sigure că se află pe lista beneficiarilor eligibili, menționăm că întrebările referitoare la acest aspect trebuie adresate Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.

Cât despre informațiile referitoare la cardurile care nu au putut fi livrate, acestea pot fi solicitate Poștei Române”, informează Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.