Revista Sănătate

Semne ale unui sistem limfatic blocat. Cele mai bune sfaturi pentru curățarea sistemului limfatic. Vei scăpa de slăbiciune, sinuzita, durerile de cap și chiar kilogramele în plus

A scăpa de materia toxică care se acumulează în organism este una dintre cele mai importante moduri de a rămâne sănătos. Corpul uman este format din multe organe și glande care ar trebui să elimine toxinele din organism. Acest sistem de organe și glande se numește sistem limfatic. Din păcate, este posibil ca sistemul limfatic să se înfunde și să nu funcționeze corect la majoritatea oamenilor.

Sistemul limfatic este o parte a sistemului circulator și o parte crucială a sistemului imunitar. Este format din glande, ganglioni limfatici, splina, glanda timus și amigdale. Sistemul limfatic are mai multe funcții, cum ar fi:

Îndepărtarea lichidului interstițial din țesut
Absorbția și transportul acizilor grași și grăsimilor din sistemul digestiv
Transportul celulelor albe din sânge către și de la ganglionii limfatici în oase
Transportarea celulelor prezentatoare de antigen (APC), cum ar fi celulele dendritice, la ganglionii limfatici unde este stimulat un răspuns imun
Din păcate, sistemul limfatic este dezechilibrat la mulți oameni din cauza deficiențelor de nutrienți, a aportului mare de alimente procesate și a lipsei de activitate fizică. Mai jos este o listă cu alte afecțiuni de sănătate care ar putea sugera că sistemul dumneavoastră limfatic necesită o curățare serioasă:

Artrită
Afecțiuni ale pielii
Tulburări digestive
Dureri de cap frecvente
Infecții ale sinusurilor
Leziuni inexplicabile
Greutate excesiva
Oboseala cronica
Sistemul limfatic nu are propriul său sistem activ de pompare și are nevoie de mișcarea corpului, respirație, activitate intestinală și acțiunea musculară pentru a crea flux și a împinge toxinele din corp.

Mai jos sunt 10 moduri de a ajuta la crearea fluxului în sistemul limfatic. sistem și elimina toxinele din organism.

1. Exerciții fizice
Exercițiile fizice regulate sunt esențiale pentru un sistem limfatic sănătos. Începeți cu sesiuni de antrenament mai puțin viguroase și încercați să încorporați încet exerciții mai intense în rutina dumneavoastră. Cel mai stimulant exercițiu pentru sistemul limfatic este recuperarea pe o trambulină mică.

2. Tratamente alternative
Un drenaj limfatic cu Limfa-Biologics este una dintre cele mai ușoare modalități de detoxifiere a sistemului limfatic. Această undă luminoasă din 3 părți cu frecvență oscilantă poate stimula circulația în limfă și poate drena grăsimea, fluidele și toxinele departe de celulele tale pentru o eliminare adecvată.

Acupunctura este un alt tratament eficient care te va ajuta să stimulezi fluxul limfatic și să te ajute la eliminarea toxinelor din organism.

3. Dușuri calde și reci
Apa fierbinte ajută la dilatarea vaselor de sânge, în timp ce apa rece le micșorează. Acest lucru creează o acțiune de „pompă” care forțează lichidele toxice care au rămas în organism. Această terapie nu este recomandată femeilor însărcinate sau celor care suferă de boli cardiovasculare.

4. Utilizați periajul uscat
Periați pielea uscată cu mișcări circulare timp de 10 minute folosind o perie cu peri naturali, apoi faceți un duș. Puteți combina periajul uscat cu dușurile calde și reci pentru efecte mai bune.

5. Bea apă curată
Este recomandabil să beți până la jumătate din greutatea corporală în uncii de apă pe zi pentru a vă curăța în continuare sistemul de toxine. (De exemplu, dacă aveți 160 lbs. = 80 uncii de apă). De asemenea, ar trebui să bei câteva pahare de apă cu lămâie.

6. Evitați să purtați haine strâmte
Purtând haine excesiv de strâmte, reduceți circulația în sistemul limfatic. Îmbrăcămintea strâmtă poate provoca blocaje în sistemul limfatic, ceea ce poate duce la o acumulare de toxine.

7. Respirați adânc
Corpul nostru are de 3 ori mai mult lichid limfatic decât sângele, dar nu există niciun organ care să-l pompeze. Acțiunea de pompare a respirației profunde va ajuta sistemul limfatic să transporte toxinele în sânge înainte ca acestea să fie detoxificate de ficat.

8. Mănâncă alimente care promovează fluxul limfatic
Consumul de alimente crude și bogate în nutrienți cepromovează un sistem limfatic sănătos. Unele dintre cele mai bune alimente de curățare pentru sistemul limfatic sunt:

Legume cu frunze verzi
Fructe cu un conținut scăzut de zahăr
Seminte de in macinate
semințe chia
Avocado
Usturoi
nuci braziliene
Migdale
Nuci
Merisoare

9. Evitați alimentele care cauzează blocaje sistemului limfatic
Îmbunătățiți-vă sănătatea limfatică evitând următoarele alimente:

Hrana procesata
Carne crescută convențional
Îndulcitori artificiali
Lactate convenționale
Zahăr
Soia
Sare de masă

10. Bea ceai din plante care stimulează fluxul limfatic
Există multe ierburi care pot fi de mare ajutor pentru sistemul limfatic. Utilizați următoarele ierburi pentru a pregăti ceaiuri care promovează sănătatea limfei:

Echinacea
Astragal
Rădăcină de indigo sălbatic
Goldenseal
Coriandru
Pătrunjel