Revista Sănătate

Cum poți să scapi de flegma acumulata în gât sau nas: 4 tratamente naturale pe care e bine să le știi

Flegma acumulată în gât sau în nas poate fi extrem de neplăcută și incomodă, cauzând senzația de congestie și disconfort. Din fericire, există câteva tratamente naturale simple și eficiente pe care le poți încerca pentru a reduce și elimina flegma. Iată patru dintre ele:

Inhalarea cu aburi:

Inhalarea aburilor este un remediu clasic pentru a dizolva flegma și a ușura congestia nazală și gâtul iritat. Poți face acest lucru în mai multe moduri:

Fierbe apă într-o cratiță și adaugă câteva picături de ulei esențial de eucalipt sau mentă. Apleacă-te deasupra cratiței și acoperă-ți capul cu un prosop pentru a concentra aburii. Respiră adânc timp de câteva minute. Ia o baie fierbinte și respiră adânc în aburii fierbinți. Poți adăuga câteva picături de ulei esențial în apa de baie pentru un efect și mai calmant.

Hidratarea adecvată:

Consumul unei cantități suficiente de lichide poate subția flegma și poate facilita expectorația. Bea apă, ceaiuri calde sau supă de pui pentru a-ți menține corpul bine hidratat. Evită băuturile cu cofeină și alcool, deoarece acestea pot duce la deshidratare.

Gargară cu apă sărată:

Gargară cu apă sărată este un remediu simplu și eficient pentru a reduce flegma și a calma gâtul iritat. Pentru a face o soluție de gargară, dizolvă o linguriță de sare într-un pahar cu apă călduță. Gargară cu această soluție de câteva ori pe zi pentru a reduce inflamația și a elimina mucusul.

Consumul de alimente și băuturi bogate în vitamina C:

Vitamina C este cunoscută pentru proprietățile sale de întărire a sistemului imunitar și de reducere a congestiei nazale și a flegmei. Consumă fructe și legume bogate în vitamina C, cum ar fi portocalele, kiwi, căpșunele, broccoli și ardeiul roșu. De asemenea, poți bea ceai de lămâie cu miere pentru a beneficia de proprietățile sale de combatere a inflamației și de stimulare a sistemului imunitar.

În timp ce aceste tratamente naturale pot fi utile în gestionarea flegmei acumulate în gât sau nas, este important să consulți un medic dacă simptomele persistă sau dacă observi modificări semnificative în starea ta de sănătate. Uneori, flegma persistentă poate fi un semn al unei infecții sau a altor probleme de sănătate care necesită tratament medical adecvat.