Revista Sănătate

Cele două semne că durerea ta de spate este de fapt o piatră la rinichi

Durerea de spate poate fi cauzată de o varietate de probleme, iar printre acestea se numără și pietrele la rinichi. Deși durerea de spate poate avea mai multe cauze, există anumite semne și simptome care ar putea indica prezența unei pietre la rinichi. Este important să fii conștient de aceste semne pentru a căuta ajutor medical în timp util și pentru a gestiona eficient durerea și complicațiile asociate. Iată două semne că durerea ta de spate ar putea fi de fapt provocată de o piatră la rinichi:

Durere ascuțită și intensă în partea inferioară a spatelui:
Pietrele la rinichi pot provoca o durere ascuțită și severă în partea inferioară a spatelui, de obicei în zona rinichilor. Această durere poate fi descrisă ca fiind surdă sau crâncenă și poate iradia către abdomenul inferior sau zona inghinală. Uneori, durerea poate fi atât de severă încât îți poate provoca greață și vărsături. Este important să nu ignori această durere și să consulți un medic pentru a identifica cauza exactă și a primi tratamentul adecvat.

Prezența sângelui în urină:
O altă caracteristică comună a pietrelor la rinichi este sângele în urină, cunoscut și sub numele de hematurie. Acesta poate fi vizibil cu ochiul liber sau poate fi detectat doar în urina examinată la microscop. Prezența sângelui în urină poate fi însoțită de senzația de arsură sau durere la urinare. Este important să consulți imediat un medic dacă observi sânge în urină, deoarece acesta poate indica o serie de probleme de sănătate, inclusiv pietre la rinichi.

Este important să reții că aceste semne și simptome pot varia de la o persoană la alta și pot fi însoțite de alte manifestări, cum ar fi disconfortul abdominal sau urinar, senzația de urgență la urinare sau modificările în aspectul urinei. Dacă te confrunți cu oricare dintre aceste simptome, este crucial să consulți un medic pentru evaluare și tratament adecvat.

În concluzie, durerea de spate poate fi un simptom al pietrelor la rinichi, iar identificarea precoce a acestor semne și simptome poate contribui la diagnosticul și tratamentul adecvat. Nu ezita să cauți ajutor medical dacă ai suspiciuni că durerea ta de spate ar putea fi cauzată de o piatră la rinichi, deoarece un tratament prompt poate preveni complicații și poate ameliora disconfortul.