Revista Sănătate

Ce poți să ceri în avion și să primești gratuit. Detaliul pe care mulți însoțitori de zbor nu ți-l spun

Tu știi ce poți să ceri în avion și să primești gratuit? O însoțitoare de zbor a dezvăluit un aspect extrem de interesant.

Te-ai gândit vreodată ce poți să ceri în avion și să primești gratuit? Mulți pasageri nu știu acest detaliu, ba chiar se tem să și întrebe. Nici unii însoțitori de zbor nu ți-l vor spune însă niciodată.

Ce poți să ceri în avion și să primești gratuit
Există multe lucruri interesante pe care mulți nu le știu deși călătoresc cu avionul. O însoțitoare de zbor însă a făcut lumină și a dezvăluit ce pot să ceri în avion și să primești gratuit, poate chiar în plus.

Pe Reddit, o persoană a întrebat dacă este deranjant sau nu atunci când anumite persoane cer gustări suplimentare, ori băuturi. Iar răspunsul a fost unul cât se poate de surprinzător pentru mulți, notează The Sun.

Respectiva însoțitoare de zbor, care a afirmat că lucrează pentru Southwest Airlines, a spus că întotdeauna depinde de modul în care îi ceri. Cine spune ”te rog” și cine spune ”mulțumesc”, poate să primească chiar și trei patru gustări în plus gratuit în avion.

Mai mult de atât, însoțitoarea de zbor a explicat și de ce poți să ceri și să primești gratuit gustările. Se pare că există pungi suplimentare constant, iar aprovizionarea se face în orice oraș.

Ce spun însoțitorii de zbor
“Nu, vă dau câte doriți. Spuneți doar “vă rog” și “mulțumesc”. Sincer, cred că nu prea ne pasă dacă cereți mai multe gustări. Cel puțin mie nu-mi pasă. Suntem reaprovizionați în fiecare oraș de aprovizionare și cu siguranță avem pungi în plus tot timpul.

Deci, vă rugăm să nu vă fie frică să cereți. Ori de câte ori cineva mi-a cerut o gustare în plus, îi dau cam trei sau patru”, a fost răspunsul însoțitoare de zbor, la întrebarea primită.

La postarea respectivă a mai comentat și o altă însoțitoare de zbor de la Southwest. Aceasta susține că de fiecare dată aduce cu plăcere câte gustări dorește o persoană. ”Dacă cineva spune că îi plac mixurile de gustări, îi aduc cu plăcere o mână foarte mare de fiecare dată”, a completat aceasta.

Totul depinde însă de compania aeriană. Mai exact, companiile aeriene cu buget redus nu oferă mâncare gratuită, ori gustări. Astfel, sunt șanse mari ca la final, pasagerul să fie taxat.

Când să ceri în avion un meniu întreg și să-l primești gratuit
Alte companii în schimb sunt extrem de generoase. Poți să ceri în avion și să primești gratuit chiar și un meniu întreg. Un alt însoțitor de bord a spus anterior că poți cere o masă întreagă în plus, dar depinde când o ceri.

Mai exact, se pare că meniurile neconsumate ajung să fie aruncate. Drept urmare, companiile aeriene ceva mai generoase preferă să le ofere gratuit pasagerilor care le cer. ”Orice mâncare în plus este în mare parte aruncată, așa că e de preferat să fie consumată.

Cereți după ce serviciul s-a terminat, deci după ce toată lumea este servită. Fiți politicoși și supuși mai degrabă decât exigenți în timp ce cereți. Face diferența, mai ales atunci când mai multe persoane cer și echipajul are dreptul de a decide”, a explicat aceasta.