Revista Sănătate

De ce să nu mai pui capsule de detergent în mașina de spălat. Mulți le folosesc, dar puțini știu ce dăunătoare sunt

Deși foarte multe gospodine folosesc capsulele de detergent pentru a spăla rufele, ele sunt foarte dăunătoare pentru mașina de spălat. Află în cele ce urmează de ce nu ar trebui să le mai utilizezi!

Mulți folosesc capsulele de detergent la programe scurte, dar nu știu că e o greșeală fatală pentru mașina de spălat. Instalatorii vin cu câteva sfaturi utile înainte de a băga rufele murdare la spălat.

Capsulele de detergent au revoluționat piața produselor de curățenie în ultimii aproape 10 ani și au adus foarte multe schimbări. Producătorii promit prospețime și curățenie de lungă durată, la fel ca în cazul produselor lichide sau praf. Ambalate în doze individuale, acestea conțin exact cantitatea potrivită pentru hainele tale, îndepărtează petele și albesc încărcătura de rufe. În plus, au în compoziție toate ingredientele active ale unui detergent lichid.

La prima vedere, detergentul sub formă de capsule poate părea o metodă practică pentru gospodinele de pretutindeni, însă instalatorii avertizează asupra unui aspect pe care de foarte multe ori nu-l luăm în calcul. Ambalajul poate deteriora mașina de spălat rufe, mai ales atunci când este folosit un program cu temperaturi scăzute sau în timpul ciclurilor scurte de spălare.

Mai exact, partea groasă riscă să nu se dizolve și componentele sale să păteze atât hainele, cât și pereții tamburului aparatului. Totodată, aceste părți care rămân intacte pot degaja mirosuri neplăcute și pot bloca conductele de apă.

Înainte de a folosi detergent sub formă de capsule e indicat să verifici instrucțiunile producătorului. Numai în felul acesta vei știi care este metoda corectă pentru mașina ta de spălat. Comerciantul indică, de obicei, la ce temperatură trebuie să fie utilizate. Trebuie să ții cont de faptul că mașinile care au programe speciale pentru lână sau țesături delicate pot împiedica dizolvarea corectă a capsulei.

v