Revista Sănătate

GREUTATEA ideală în funcție de ÎNĂLȚIME – dr. Mihaela Bilic

Femeile reacționează întotdeauna la subiectele despre frumusețe, alimentație și cure de slăbire. Spre deosebire de bărbați, femeile au mai multe probleme cu greutatea, din cauza fluctuațiilor hormonale care apar atât lunar, cât și în perioada sarcinii, alăptării sau a menopauzei.

Pe lângă variațiile hormonilor feminini, alimentația necorespunzătoare este răspunzătoare de apariția kilogramelor în plus. Excesul de estrogen favorizează atât acumularea de grăsime în celule, cât și de apă (celulită).

Dr. Mihaela Bilic Astfel, efortul de a se menține permanent în limitele normale ale unei greutății corporale sănătoase este foarte mare.

Potrivit nutriționistului Mihaela Bilic, dimensiunile ideale (în cm) la femei ar trebuie să fie acestea: 90 bust – 65 talie – 95 șolduri 55 coapse superioare – 44 coapse – 33 gambe – 22 glezne Bustul se măsoară la baza brațelor, talia în dreptul buricului, iar șoldurile la lățime maximă.

Așa cum putem vedea în graficul de mai jos conceput de dr. Mihaela Bilic, greutatea corporală la femei maximă ar trebui să se oprească undeva în jurul valorii de 80 de kilograme.