Revista Sănătate

Beneficiile consumului zilnic de miere de albine

Mierea este un ingredient de bază în casele oamenilor de sute de ani. Este potivită atât pentru uz extern cât și pentru cel intern. Iar efectele salee sunt pur și simplu deosebite.

O poți folosi ca îndulcitor pentru ceaiurile tale, poți să-ți faci o sumedenie de măști acasă și să incluzi în acestea mierea și desigur este foarte bună pentru unele dintre deserturi.

Înainte să te culci poți să iei o linguriță cu miere. Vei dormi foarte bine și în plus acest truc te va ajuta foarte mult a doua zi.

Vei fi mult mai energic, te vei putea concentra la activitățile de peste zi deoarece creierul tău va putea funcționa la capacitate maximă.

Datorită conținutului aproape egal de fructoză și de glucoză din miere această hrănește creierul cu toți nutrienții necesari aproape instantaneu.

Pe lângă acestea mierea mai conține și vitamine, acizi organici, zahăruri, care toate adunate într-un singur produs au un rol deosebit asupra unor funcții importante a organismului uman.

Datorită tuturor acestor efecte pe care le are mierea, ea mai este încăfolosită și în zilele noastre atât pentru reparațiile organelor interne, cât și pentru îmbunătățirea aspectului nostru fizic.

Datorită consumului de miere îți poți elibera organismul de bacterii și de viruși iar în acest fel poți să îți întărești sistemul imunitar.

în plus, avantajul mierii este că ea rămâne la fel de eficientă și dacă o folosești extern împotriva bacteriilor.

Organismul își va reveni destul de rapid, indiferent de forma în care decizi să folosești mierea.

Cu ajutorul mierii îți poți trata herpesul și eczemele, dar îți poți potoli de asemenea și durerile de oase sau pe cele de articulații.

Desigur, mierea te ajută din plin și atunci când îți dorești să slăbești, de aceea nu trebuie să îți lipsească din meniul de dietă.

Ca să te poți bucura de toate efectele pozitive ale mierii de albine, consumă dimineața o linguriță și altă linguriță păstreaz-o pentru seara, înainte de culcare.

Mierea poate să fie diferită în funcție de polenul pe care îl utilizează albinele. Cea mai dulce dintre ele este cea de salcâm.

În cazul în care ai probleme cu stomacul nu trebuie ssă îți lipsească nicio zi din bucătărie.

Dacă ai nevoie mai mult de un ingredient tonic, poți să foloseti din belșug mierea polifloră. Pentru cazul în care ai probleme cu somnul cea mai recomandată este mierea făcută din tei.

Poți folosi orice tip de miere îți dorești sau ai, nu vei rămâne dezamăgit în niciun caz.