Revista Sănătate

Ceaiul din chimen te ajută să topești rapid și sănătos kilogramele în exces

 Putem să obținem foarte multă vitamina C și aproape tot complexul din vitamina B dacă folosim chimenul în varianta sa dulce.

După ce vei consuma semințele chimenului dulce vei avea și un sistem imunitar mai puternic, dar vei avea și colesterolul rău în cantități mult mai mici.

Pe lângă multitudinea de vitamine, chimenul mai are în componență și o cantitate considerabilă de fibre, iar acest lucru îl face de neînlocuit pentru problemele cu digestia.

Respectiv, dacă îți dorești să slăbești vizibil și totuși să nu faci sacrificii foarte mari, trebuie să îl introduci în dieta ta. Preferabil să consumi ceaiuri din chimenul dulce.

Dacă îl vei consuma constant, vei scăda de surplusul de kilograme. Ceaiul făcut din chimen îți va tăia automat din pofta de mâncare, dar și va avea efectul unor laxatice sau a unor produse diuretice.

Ceaiul îți va accelera de asemenea și metabolismul pentru că este un foarte eficient antioxidant. Pe scurt, acesta îți va fi de mare folos în curele tale de slăbire.

Ceaiul din chimen are un efect bun, doar că dacă vrei să îl folosești și să te bucuri de rezultatele pe care ți le oferă, trebuie să ai răbdare și să îl consumi în mod regulat.

Și mai eficient și benefic pentru organism și pentru siluetă va fi ceaiul cu chimen și cu urzici. Se prepară foarte ușor, în felul următor:

ia o lingură cu semințe de chimen dulce și două linguri cu urzici. Peste acest amestec toarnă 3 căni de apă și pune compoziția la fiert.

Dacă nu îți plac urzicile poți să bei și ceai făcut doar din chimen. Acesta are nevoie de 4 linguri cu chimen, care să fie pusă într-un vas cu apă care deja a fiert.

Dar cu toate acestea mai pune ceaiul la fiert pentru încă 5 minute. După ce a fiert, oprește aragazul, și lasă ceaiul să se infuzeze aproximativ 5 minute.

Poți să bei acest ceai atât în stare caldă cât și în stare rece, de preferat este să repeți acțiunea de cel puțin 3 ori pe zi.

Chiar dacă o să vezi cât de eficient estem totuși trebuie să ai multă grijă ca să nu faci exces. Altfel riști să îți pui în pericol sistemul digestiv.

Dacă suferi de epilepsie sau urmează să aduci pe lume cu bebeluș este recomandat să nu utilizezi acest tip de ceai.

Chimenul poate să devină toxic dacă depășești doza de 4 căni într-o zi. Trebuie să mai verifici să nu fii alergic la consumul de chimen și să nu-l mai folosești.