Revista Sănătate

Ceaiuri naturiste împotriva insomniei sau a stresului

Pentru că avem programul de muncă foarte încărcat, pentru că ne preocupă excesiv de multe griji devenim foarte ușor stresați.

Acest lucru atrage după sine și foarte multe probleme. Unele dintre acestea au legătură cu viitorul sănătății noastre în general.

Unul dintre lucrurile care se întâmplă după toate aceste schimbări este faptul că avem probleme cu somnul.

Dar din fericire aceasta nu este o problemă fără rezolvare. Ceaiurile din plante au puterea și proprietatea de a calma creierul, mai ales pe timpul nopții.

Ceaiurile de valeriană, de mușețel, de floarea pasiunii se pot folosi dacă ai nevoie de un somn bun și odihnitor. Utilitatea lor se datorează efectelor lor sedative.

Creierul uman are nevoie de anumite obiceiuri care să intre în viața oamenilor. De aceea, ritualurile pe care le ai de-a lungul zile trebuie să fie cât mai sănătoase și să le urmezi în mod regulat dacă vrei să ai o viață organizată și liniștită.

În special dacă ai probleme cu somnul trebuie să îți formezi obiceiul de a pregăti un ceai de liniștire pentru întregul organism. Pe lângă acestea, la fel de benefice sunt și băile fierbinți.

Melatonina este un hormon care apare pentru că îl produce chiar organismul. Iar acesta tratează insomniile.

Atunci când se lasă seara, cotele melatoninei cresc simțitor și provoacă stare și nevoia de somn. Acestui hormon însă nu îi place lumina, mai ales cea care provine de la dispozitivele noastre, televizoare, telefoane.

Cu cât vei sta mai mult la această lumină cu atât mai greu vei adormi. Există suplimente care conțin melatonină sunt foarte eficiente în cazul tulburărilor de somn.

Dar ca să nu ajungi să le consumi trebuie să ai grijă să creezi toate condițiile pentru ca acest hormon să se producă.

În plus trebuie să știi că ele îți vor îmbunătăți somnul, nu ți-l vor provoca. De aceea trebuie să îți administrezi acest supliment cu cel puțin o oră mai devreme de ora la care obișnuiești să te culci.

În primul rând, atunci când vine seara trebuie să oprești toate electrocasnicele. Și încearcă să nu ții în dormitor prea multe dispozitive are au o influență negativă asupra creierului tău.

Băile fierbinți îți relaxează mușchii și întregul corp. Iar somnul are legătură directă cu starea ta de bine. Spre seară, în mod natural scade temperatura corpului.

Poți să faci atât o baie lungă și aromată, cât și doar un duș scurt, efectul va fi la fel de pozitiv în ambele cazuri.