Revista Sănătate

Efectele consumului de pepene verde cu tot cu sâmburi

Imediat cum apare sezonul pepenilor galbeni sau roșii aceștia devin nelipsiți din casele noastre. Îi consumăm ca atare, cu pâine sau cu brânză.

Majoritatea oamenilor mănâncă doar miezul roșu din pepenele verde, aruncând sâmburii și coaja pentru că nu știu cât de sănătoase pentru organism sunt acestea.

De exemplu semințele din pepenele verde conțin foarte multe fibre, minerale, proteine și chiar grăsimi sănătoase.

Dacă vei consuma semințele din pepenele verde îți vei menține masa musculară puternică, dar și vei scăpa în mod natural de colesterolul rău din sânge.

Pentru că au în conținut o cantitate suficientă de magneziu semințele pepenelului roșu sunt potrivite pentru sistemul nervos.

Printre altele întăresc și sistemul imunitar și țin la distanță eventuale infecții.

Bineînțeles, semințele de harbuz, așa cum mai este cunoscut pepenele verde prin unelee zone ale tării, este de mare ajutor pentru silueta ta.

Previn tulburările de care poate să sufere sistemul digestiv, cum ar fi constipația sau balonarea.

Vei scăpa de kilogramele în plus și datorită faptului că semințele de pepene oșu sunt foarte hrănitoare și nu vei simți nevoia să mănânci atât de des.

Proteina din semințe conține aminoacizi foarte importanți și acest lucru face posibilă reglarea în mod natural a tensiunii arteriale, se reglează producerea de melatonină, care este cunoscut și drept hormonul somnului.

Pepenele roșu este foarte important pentru rinichii noștri pentru că au un conținut mare de nutrienți care se absorb ușor.

În acest fel pepenele roșu devine un antioxidant foarte bun.

Pe lângă rinichi, semințele de pepene protejează inima împotriva infarctului pentru că au un conținut uriaș de licopen, cantitate pe care nu o mai întâlnim în cazul altor legume sau fructe.

Această parte importantă din pepenele roșu, pe care o ignorăm atât de des luptă inclusiv împotriva radicalilor liberi.

În plus datorită lor organismul nostru își ia energia necesară.

Dar semințele de pepene nu pot fi consumate oricum, pur și simplu. Este foarte important ca mai întâi acestea să fie puse în apă cu puțină sare ca să se înmoaie, pentru măcar 2 ore.

E nevoie să aștepți ca să se usuce complet. Iar după aceea unge o tavă de copt și unge-o bine cu ulei de măsline. Setează cuptorul pentru 40 de minute la 175 de grade Celsius.

După ce ai scos din cuptor tava trebuie să toci foarte mărunt semințele și să le introduci în diverse salate.

De exemplu le poți combina cu rucola, cu pepenele verde, brânză feta, busuioc și oțet balsamic.