Revista Sănătate

Iarba grasă, o plantă pe care românii o aruncă în timp ce străinii se tratează cu ajutorul ei

Atunci când își lucrează grădina, cei mai mulți gospodari întâlnesc în ea tot felul de plante care tot cresc și le dau mari bătăi de cap.

Din această categorie face parte și planta pe care noi o cunoaștem sub denumirea de iarba grasă.

Dar unele popoare o folosesc chiar și în pregătirea bucatelor la cât de bună este și la cât de multe beneficii are pentru organism.

Aceasta își are originile în India și în Persia, dar a ajuns destul de rapid în toate colțurile lumii și este folosită de toată lumea și în farmacii și în bucătării.

Aceeastă plantă are frunzele foarte cărnoase și chiar acrișoare, ca pe salată. Pentru tratamente se face din aceasta ceai.

Sistemul digestiv funcționează mult mai bine datorită contribuției acestei plante miraculoase.

Acum românii cred că iarba porcului este doar o plantă care face mai mult rău sau care nu ajută cu nimic, dar înainte chiar și dacăă se tratau cu ajutorul ei.

Și tulpina este destul de cărnoasă și se târăște, și este sub formă de cilindru. Frunzele sunt spatulate, au foarte mult suc, și la bază sunt mai înguste.

Iarba grasă este una dintre puținele plante despre care se crede că nu a suferit niciodată modificări genetice.

Atât semințele, cât și planta în sine sunt foarte rezistente, de exeplu pot să dureze cam 3 ani.

În iarba porrcului se găsesc foarte multe vitamine, fibre, minerale, acizi grași, omega 3, calciu, potasiu, fier, cupru și alte elemente la fel de benefice.

Aceasta îmbunătățește circulația. Acest lucru estee posibil datorită conținutului de fier, dar și de cupru.

Și nu mai este pentru nimeni un secret faptul că datorită circulației bune a sângelui funcționează și restul organelor mai bine.

Tratează bolile care au legătură cu sistemul gastric sau cu cel intestinal. Mai ales chinezii o folosesc pentru acest scop.

Inclusiv pentru dezinterie, dar nu numai. Acestă plantă are compuși orrganici care susțin sistemul gastric.

Este bună pentru inimă. Iarba grasă are foarte mult potasiu, acizi și omega 3 și datorită acestor componente din plantă sănătatea cardio vasculară este menținută cu succes.

Iarba porcului îți păstrează oasele tari. Substanțele nutritive din componența plantei nu lasă oasele să se deterioreze.

Dacă o consumi destul de des poți să previi până și osteoporoza. Iarba grasă te ajută chiar să îți menții silueta.

Pentru că are foarte multe fibre, și extrem de puține calorii. Aceasta este o rețetă perfectă dacă îți dorești să slăbești.