Revista Sănătate

Remediu natural împotriva țânțarilor

Când vine vara țânțarii sunt unele dintre cele mai enervante insecte care ne pot strica o seară liniștită, cu siguranță.

În primul rând aceștia fac un zgomot foarte greu de suportat pentru majoritatea oamenilor și în plus urmele cu care rămânem după ce aceștia ne înțeapă sunt foarte incomode și deranjează atât ca aspect, cât și ca senzație.

De foarte multe ori aceștia nu sunt speriați de plasa de la geam și aceasta nici nu îi poate împiedica să pătrundă în casele noastre, mai ales dacă ținem lumina aprinsă.

Aceasta îi atrage pe țânțari ca niște magneți. Se poate întâmpla ca nici chiar aparatele, care pe lângă faptul că au un preț foarte mare, nu sunt deloc eficiente.

Dacă ai încercat toate soluțiile amintite mai sus și niciuna nu a funcționat, nu renunța. În acest caz îți mai rămâne o variantă.

Poți să pregătești o soluție cu ingrediente simple și banale din casa ta, pe care este în regulă să o aplici direct pe piele pentru că nu îți va pune sănătatea în pericol.

Vei avea nevoie doar de 1 cană mare, plină cu ochi de frunze de busuioc proaspăt, de 10 picături de ulei esențial cu aromă de busuioc, jumătate de ccană cu apă clocotită și de 120 de mililitri de vodkă sau de alcool rafinat.

Aranjează pentru început frunzele de busuioc, cu grijă, pe fundul unui borcan de sticlă. Toarnă peste ele toată apa clocotită și ai răbdare măcar 3 ore cât să se infuzeze frunzele de busuioc.

După aceea separă lichidul de frunze. Amestecă lichidul cu uleiul esențial și adaugă după aceea și vodka sau alcoolul rafinat.

Pune apoi tot acest amestec într-un pulverizator pe care îl poți ține lângă tine ori de câte ori va fi cazul.

Dacă știi că urmează să ieși la iarbă verde este foarte important să folosești amestecul făcut de tine. Trebuie să aplici această soluție încă înainte de a ieși din casă.

Pentru un efect cât mai bun, trebuie să agiți foarte bine sticla înainte ca să folosești conținutul său.

Busuiocul este prima plantă în topul celor mai eficiente plante care te apără de țânțari. Dar din fericire nu este singura.

Cu același succes poți să folosești și lavanda, usturoiul sau roinița.

Toate plantele sunt ușor de obținut așa că poți să renunți la alte dispozitive complicate, dar ineficiente.

Vei rămâne cu banii în buzunar și mai ales vei reuși să ții la distanță țânțarii care îți dau bătăi de cap.