Revista Sănătate

Semnele care te anunță că ești infectat cu Helicobacter Pylori

H. Pylori este o bacterie periculoasă care afectează stomacul, dar și intestinul subțire. Este o descoperire care datează din anul 1982 pentru că 2 cercetători australieni căutau informații despre ulcerrul gastric.

Helicobacter Pylori este o specie microbiană care are o formă mai mult curbată sau spiralată, căreia îi place mai mult mediul acidd. Și care se instalează în mucoasa stomacului, respectiv stă foarte aproape de intestinul subțire.

Aceasta se transmite pe cale orală și este întâlnită mult mai des la copii decât la adulți. Apa de o calitate foarte proastă este o sursă foarte cunoscută.

Această bacterie are o legătură foarte strânsă cu nivelul de viață a popoarelor.

De cele mai multe ori bacteria H. Pylori nu are semne foarte evidente care să ne pună în gardă.

Atunci când aceasta își face simțită prezența de cele mai multe ori persoana afectată poate să simtă un disconfort la nivelul superior al abdomenului, senzația de balonare, senzația de prea plin după consumul unei cantități relativ mici de mâncare, greață, vomă.

În unele cazuri mult mai grave persoana bolnavă poate să sufere inclusiv de sângerări puternice.

Din cauza acestei bacterii pot să apară alte boli foarte periculoase pentru organism. Cum ar fi de exemplu, gastrita cronică, ulcerul gastric, sau limfomul gastric și nu numai.

Cum se pune un diagnostic corect în acest caz? Se fac mai multe teste și analize care nu afectează în rest organismul.

Testul respirator care măsoară ca să descopere diferite substanțe din aerul expirat. În acest sens bolnavii trebuie să înghită un lichid special.

Mai este nevoie și de analizarea fecalelor. Și în acest caz, ca și în primul acuratețea este foarte importantă.

Testele serologice nu au o acuratețe la fel de mare, spre deosebire de primele 2. Este nevoie de anumite condiții speciale ca aceste teste să fie recomandate de către medicii specialiști.

Desigur, există și o serie de teste care nu mai sunt atât de bânde, dar la fel de necesare pentru depistarea sursei exacte și pentru un diagnostic potrivit.

Acestea se fac doar de către medicul specialist, gastroenterolog. Cel mai mult trebuie să facă aceste analize cei care suferă de ulcer gastric, pentru că au istoric de ulcer.

Dacă în familie mai suferă cineva din cauza ulcerului. Medicamentele care salvează în cazul acestei bacterii scad din sucul gastric, de aceea acestea sunt atât de recomandate.

Dacă prima oară tratamentul nu și-a făcut efectul, de obicei medicii recomandă repetarea lui cu alte produse.