Revista Sănătate

Beneficiile sucul din țelină asupra sănătății

Din fericire vedem din ce în ce mai multe rețete în mediul on line care ne propun printre ingrediente țelina sau chiar rădăcina acesei plante.

Și acesta este un lucru foarte bun pentru că țelina nu trebuie să ne lipsească din casă și din alimentație datorită proprietăților sale și a beneficiilor pentru sănătate.

Aceasta are foarte multe substanțe utile pentru organismul nostru. Ne poate vindeca, mai ales dacă folosim coaja de țelină.

Din păcate nu foarte mulți oameni cunosc despre toate aceste detalii și efecte pozitive pe care le are țelina sub diferite forme.

Doar coaja de țelină are proprietăți antifungice și antibiotice. Ca să putem să luăm doar ceea ce este mai bun din această plantă și componentele ei.

Țelina conține foarte multe vitamine printre care C, aproape tot complexul din vitamina B, dar și potasiu, fosfor, calciu, fier, și o cantitate considerabilă de substanțe minerale care ne ajută foarte mult la funcționarea sistemelor endocrin sau nervos.

Pentru oamenii care suferă din cauza reumatismului pot să foloseească țelina pentru că aceasta are capacitatea de a reduce din durere.

Elimină printre altele substanțele toxice din organism, calmează inflamațiile. Ca să scapi de una dintre aceste probleme trebuie să consumi pe stomacul gol câte 100 de mililitri de suc de țelină timp de o lună de zile.

Țelina are și proprietăți antispastice, emoliente, expentorante, și antibiotice și din acest motiv poate să reducă din efectele afecțiunilor pulmonare.

Sucul de țelină întărește sistemul imunitar, nu permite bacteriilor să se înmulțească, și calmează tusea.

Acesta este bun și în cazul în care îți dorești să scapi de niște kilograme în plus. Pentru aceasta trebuie doar să consumi câte câte 50 de mililitri de suc de țelină înainte de fiecare masă.

Are efecte diuretice, elimină cantitatea de apă care este în exces în organism. Îți potolește din foame. Fibrele pe care le conține, îți vor ajuta să ai cea mai bună decizie.

Datorită lui vei avea chiar și un colon curat care va funcționa în mod normal. Dacă ai tensiunea prea mare sucul de țelină va putea să îți relaxeze și să îți dilate vasele de sânge.

Tensiunea arterială va scădea în mod evident dacă vei ține timp de o săptămână de zile o cură cu 100 de mililitri de suc de țelină.

Ba chiar mai mult, efectele acestei diete se vor prelungi pentru aproape o lună întreagă.

Dacă ai insuficiență cardiacă poți să consumi de asemenea suc de țelină pentru că acesta îți va stabiliza bătăile inimii.

Dacă suferi de cistită poți să folosești de asemenea sucul de țelină pentru că acesta alcalinizează urina.

În cazul în care îți dorești să obții efecte și mai rapide și mai bune pentru această afecțiune, poți să combini țelina cu morcovul.

De asemenea, țelina mai ajută și în cazul constipației. Dacă o consui dimineața vei vedea că țelina are efecte laxative. Mult mai eficient în acest caz este ducul obținut din țelină.

Bea înainte să mănânci, câte jumătate de litru de suc de țelină în reprize de câte 3 sau 4 ori. În acest caz intestinele tale au nevoie și de o dietă care să conțină o cantitate suficientă de fibre.

Sucul din țelină elimină și bila din colecist. Riști mai puțin să faci calculi renali pentru că sucul de țelină are în conținut săruri de potasiu și de magneziu.

Aceste substanțe îl transformă într-un diuretic foarte eficient. Timp de 2 săptămâni poți să consumi câte 100 de mililitri de suc de țelină făcut cu tot cu frunze și cu rădăcini.

Este foarte important ca femeile care așteaptă un copil să nu consume deloc sucul de țelină în perioada celor 9 luni, ddar și după ce vor alăpta.

Și în cazul în care suferi de alergii este recomandat să te asiguri ca țelina nu este pe listă.

Dacă ai decis să ții o cură cu suc de țelină pentru oricare dintre afecțiunile pe care le poate trata, e nevoie să ai grijă și să eviți cât de mult se poate razele soarelui.

Dar cum anume se pregătește sucul din țelină? În primul rând trebuie să speli foarte bine țelina. Tai-o în câteva bucăți mai mari.

Pune-le după aceea în blender, adaugă și apă dacă este nevoie, dar și frunzele dacă acestea vor fi necesare pentru tratarea unei anumite afecțiuni.