Revista Sănătate

Efectele ceaiului din coji de banană

Atunci când ni se face foame chiar dacă am avut parte o o masă hrănitoare și sățioasă putem să avem gustări care să nu ne pună în pericol silueta, dacă acesta este un aspeect care contează pentru noi.

Putem să împăcăm aceste două aspecte mâncând fructele potrivite. În această categorie se înscriu perfect bananele.

Există voci printre cercetători care spun că bananele sunt printre cele mai consumate fructe din toată lumea.

Aceastea se găsesc în peste 100 de țări din lumea întreagă și sunt pe locul 4 la capitolul profit financiar.

Bananele au putrea ca pe lângă calmarea senzației de foame să ne ajute în tratarea anumitor boli. Cum ar fi de exemplu, cancer, astm sau tensiune.

Un fruct de dimensiuni medii are aproximativ 120 de grame și reprezintă exact o porție de banană pe zi. În ea vei găsi 110 calorii, 30 de grame de carbohidrați, și 1 gram de proteine.

Pe de altă parte bananele nu conțin niciodată grăsimi, colesterol sau sodiu.

Acest fruct care este atât de consumat în întreaga lumea are un conținut mare de vitamine, dar și de alți compuși necesari pentru dezvoltarea și funcționarea optimă a organismului.

Enumerăm doar o parte din lista foarte lungă: vitamina B6, vitamina C, mangan, potasiu, fibre, proteine, magneziu, fier și altele.

Este foarte important ca în organismul nostru să fie un conținut de sodiu cât mai mic pentru ca tensiunea arterială ssă fie și ea la un nivel optim.

Pe de altă parte trebuie să ai grijă să mărești și cantitatea de potasiu tocmai pentru ca să ți se dilate vasele de sânge și acesta să poată să circule într-un ritm potrivit.

Bananele sunt foarte potrivite în cazul crizelor de astm. Aceasta este concluzia la care au ajuns niște cercetători din cadrul unui colegiu din Londra.

Aceștia au analizat mai mulți copii și au descoperit faptul că cei care mâncau câte o banană pe zi avea cu 34% mai puține șanse de a dezvolta această afecțiune.

Dacă în primii 2 ani de viață bebelușii vor fi hrăniți cu banane, cu portocale și vor bea suc proaspăt și natural de portocale, aceștia nu vor suferi de leucemie pentru că citricele în general scad această posibilitate.

Datorită vitaminei C care se află într-o cantitate potrivită în banane, radicalii liberi nu se dezvoltă și respectiv nici celulele canceroase nu se împrăștie prin corp.

Bananele conțin foarte multe substanțe potrivite pentru un organism sănătos, inclusiv pentru o sănătate de fier n cazul inimii.

Unul dintre cele mai bune lucruri pe care îl poți face pentru o bună funcționare a acestui organ vital este să echilibrezi cantitățile de potasiu și de sodiu din organism.

Mai mult potasiu pentru organism înseamnă mai puține șanse pentru bolile care afectează inima.

Diabetul de tip este ținut sub observație prin consumul de banane pentru că acestea reduc nivelul de glucoză din sânge.

În cazul în care suferi de diaree pierzi foarte mult potasiu din organism iar bananele pot să restabilească această risipă.

La fel de bun și de util pentru sănătate este și ceaiul care se face din cojile de banană. Acesta este unul dintre cele mai eficiente somnifere naturale pe care le-ai putea testa până la ora actuală.

O singură cană din acest ceai de exemplu, poate să reducă din stresul acumulat și te mai ajută să scapi și de perioadele de insomnie.

Somnul va fi mult mai lung și mai liniștit datorită consumului acestui ceai despre care din păcate, foarte puțini oameni știu.

Datorită conținutului de magneziu din banane somnul nu va mai fi întrerupt de factori externi. Potasiul va face ca mușchii să ți se relaxeze.

În cazul în care nu te mai poți odihni așa cum simți nevoia și ești din ce în ce mai obosit din acest motiv trebuie să consumi acest ceai care îți va schimba complet somnul, dar și odihna în mod special.

S-ar putea să ai senzația că acest cai nu este cel mai atrăgător ceai pe care l-ai întâlnit în viața ta. Atunci poți să folosești toată banana.

Spală banana cu bicarbonat de sodiu sau cu oțet de mere. Tai-o pe la capete și după aceea pune un litru de apă să fiarbă. Când aceasta este gata pune în ea banana și las-o să fiarbă 10 minute.