Revista Sănătate

Exercițiile fizice potrivite pentru fiecare tip de siluetă

Chiar dacă avem la dispoziție acum săli de sport performante, dotate cu cele mai noi utilaje, cu instructori bine pregătiți, totuși încă destul de puțini oameni le frecventează.

Majoritatea au un stil de viață sedentar, combinat cu un regim alimentar dezorganizat. Iar aceste lucruri nu pot să nu își pună amprenta atât pe siluetă cât și pe starea generală de sănătate.

În aceste condiții, să avem grijă de toate aceste aspecte ca să ne bucurăm cât mai mult de o viață liniștită, lipsită de griji.

Ocazii și șanse avem la fiecare pas, trebuie doar să fim atenți și să alegem variantele care ni se potrivesc cel mai bine în funcție de nevoile pe care le avem

Îți vom prezenta niște sfaturi foarte utile care îți vor face viața mult mai ușoară.

În cazul în care greutatea ta este una potrivită pentru vârsta și pentru înălțimea ta sau dacă știi că suferi de o anumită boală care te împiedică să faci vreun anumit tip de sport, cel mai bine ar fi să vorbești cu medicul tău pentru ca acesta să îți poată sugera ce este mai bine pentru tine.

Chiar dacă faci exerciții care nu au nevoie de greutăți, cel mai bine ar fi totuși să le modifici în așa fel încât să poți să le folosești ăe acestea pentru că în așa fel orice exercițiu este mult mai eficient.

Ca să nu folosești greutăți din metal care sunt desigur și mai scumpe, poți să te orientezi către cele din plastic, mai ales dacă le pui niște apă sau niște nisip.

Concentrează-te să îți lucrezi câ mai mult din mușchi pentru că datorită lor vei reuși să pierzi și calorii.

Folosește doar 20 de minute bicicleta staționară, dar fă-o conștient, pentru că rezultatele vor fi mai bune decât dacă vei pedala haotic timp de 10 minute.

Chiar și în condițiile în care ești supraponderal te poți bucura de o circulație sangvină bună, trebuie doar să te ții de exercițiile pe care le faci ca să vezi și rezultatele.

Dacă vei ști ce formă a corpului ai, îți va fi mult mai ușor să corectezi defectele pe care le ai.

Silueta longilină
Cei cu o astfel de siluetă nu se îngrașă atât de ușor. Iar chiar dacă ajungi în acel punct, kilogramele apărute se distribuie desstul de uniform.

Folosește ori de câte ori ai șansa scările sau bicicleta. Contururile tale au nevoie doar de mai multă fermitate.

Ca să îți întărești mulchii fesieri trebuie să faci cât mai multe genuflexiuni. Fă câte zece așezări și oprește-te apoi câte minute după fiecare serie.

Silueta în formă de măr
Ai picioarele foarte frumoase și subțiri, dar din păcate toată grăsimea ți se va depune pe trunchi.

Talia, coapsele, pieptul nu vor mai fi la fel de bine conturate pentru că se vor îngroșa. Atenția ta trebuie să se îndrepte către abdomen și să combini exercițiile ușoare cu cele mai dure, doar că la cele din urmă trebuie să insiști mai puțin.

Silueta cu forme apetisante
Și acesta este un caz în care kilogramele își găsesc locul uniform pe corp. Cea mai câștigată este talia pentru că aceasta nu va suferi schimbări.

În linii generale nu va fi nevoie să depui eforturi foarte mari ca să te menții într-o formă bună. Cel mai important este să nu îți întărești mulchii prea mult.

Mersul și joggingul sunt pritnre cele mai recomandate exerciții.

Silueta în formă de pară
Cele mai multe grăsimi se vor vedea în partea de jos a corpului tău. Vei avea fundul și coapsele ieșite în evidență în raport cu un bust și niște brațe mai subțiri.

Exercițiile care te vor ajuta pe tine sunt cele care îți solicită rezistența, cum ar fi de exemplu alergarea de tip maraton.

Ca să arzi calorii uneori nici nu e nevoie să faci eforturi foarte mari.

Datorită faptului că vei urca scări vei arde 8 calorii pe minut. Și cu această ocazie vei reuși să îți întărești mușchii fesieri și cei ai coapselor.

O plimbare care durează 20 de minute te ajută să pierzi cam 2 kilograme într-un an. Și mai eficientă este plimbarea de 30 de minute în ritm alert.

Statul îndelungat pe scaun îți face foarte rău așa că evită cât poți să faci acest lucru.