Revista Sănătate

Bolile de care putem suferi dacă avem un stil de viață sedentar

Foarte mulți angajați sunt nevoiți să stea la birou mai mult pe scaun decât în mișcare. Despre acest curent s-au făcut mai multe studii și s-a ajuns la concluzii care ar trebui să ne îngrijoreze.

Din cauza faptului că angajații care muncesc în birouri nu fac foarte multă mișcare în timpul programului aceștia se simt mai obosiți, suferă din cauza crampelor musculare, dar și din cauza durerilor de spate.

Aceste semne, dar nu numai, își pun amprenta asupra productivității în general a angajaților.

Sedentarismul, pentru că acesta este termenul pentru toate aceste schimbări, este una dintre cele mai importante probleme din toată lumea.

Dacă cei afectați nu fac ceva încă de la început, aceștia riscă să aibă probleme de sănătate și pe termen lung.

Din cauza acestui stil de viață foarte toxic foarte mulți oameni pierd lupta cu viața.

De asemenea, își agravează starea de sănătate în general, dar și în cazuri particulare, mai alesv atunci când vine vorba despre bolile cronice.

Vestea tristă în această situație este că și cei mai mici dintre noi sunt expuși acestui risc și la fel ca în cazul adulților și copii riscă să aibă probleme grave de sănătate pe viitor.

Pentru că petrecem mult prea mult timp pe scaun la birou sau acasă pe canapea, organismul nostru nu reușește să ardă suficiente calorii și din acest motiv acumulează kilograme în plus.

De asemenea se schimbă și metabolismul, astfel organismal nu mai reușește să elimine grăsimile sau zahărurile.

Mușchii nu depun niciun effort, astfel încât, ei nu mai sunt la fel de eficienți odată cu trecerea timpului.

Același lucru este valabil și pentru oase, dar în cazul lor se pierd foarte multe minerale.

În aceeași ordine de idei, nici circulația sângelui nu mai este la fel ca înainte, și crește riscul de inflamații interne.

Atât în cazul femeilor, cât și în cel al bărbaților pot să apară dezechilibre la nivel hormonal.

Stilul de viață lipsit de activitate duce la o serie de boli cronice, printre care obezitate, cele legate de starea de sănătate a inimii, hipertensiunea arterială, accidentele vasculare, diabetul de tip 2 și chiar anxietate sau depresie.

Dar această situație poate și trebuie să fie evitată. Cele mai indicate în aceste situații sunt exercițiile fizice făcute zilnic, dar începute în mod treptat.

Efortul intens este bun pentru organism doar că acesta nu trebuie să fie făcut de la început, ci introdus după ce corpul s-a obișnuit cu mișcarea regulată.

De asemenea, exercițiie fizice la care apelezi trebuie să fie unele care îți fac bine și sunt potrivite pentru organismal tău.

În acest sens sunt foarte bune sfaturile pe care le poți primi de la antrenorii din sălile de sport.

Dacă programul îți permite, introdu cât mai multe pauze mici, mai des. De exemplu îți poți lua într-o oră câteva minute libere pe care să le petreci chiar afară, pentru aerul proaspăt.

În cazul în care e nevoie să vorbești cu colegii, poți să faci acest lucru stand în picioare, nu este neapărat o ședință în jurul unei mese. Și desigur, alege scările în locul ascensorului.