Revista Sănătate

Vitaminele pe care trebuie să le consumăm după 40 de ani

Nu contează ce vârstă ai și nici ce boală. Dacă vei consuma suficiente vitamine și minerale vei reuși să îți ajuți organismul să lupte și să învingă, indiferent de situație.

În primul rând ai la dispoziție alimentele naturale și sănătoase și abia după aceea suplimentele alimentare sau alte variante.

Dieta zilnică joacă un rol foarte important, mai ales odată cu înaintarea în vârstă. În special după 40 de ani sistrmul muscular nu mai este la fel de puternic ca mai înainte.

Pe de altă parte, kilogramele încep să se adune, fără să mai scadă. Femeile intră la menopauză iar riscul de apariție a bolilor este din ce în ce mai mare.

Diabetul, cancerul, problemele cu inima și nu numai, sunt semne că ar trebui să faci o schimbare cât mai urgent pentru sănătatea ta.

Așa cum am mai menționat, trebuie să consume cât mai multe produse alimentare naturale și sănătoase pentru că acestea sunt cele mai bune surse de vitamine și de minerale adevărate.

Vitamina B, mai ales B12 nu trebuie să-ți lipsească din organism, mai ales după vârsta de 40 de ani. În acest fel îți vei ajuta creierul și circulația sangvină să circule așa cum trebuie.

În cazul copiilor, acest element se găsește în cantități suficiente în alimente precum ouăle, laptele, brânza, carnea de pui.

Dar adulții au nevoie de suplimente pentru că aceștia nu mai dispun de rezerve de acizi abdominali. Cantitatea potrivită în ziecare zi este de 2,4 miligrame. Vitamina B12 este solubilă în apă.

S-au făcut diverse studii și s-a ajuns la concluzia că această substanță ajută în cazul fracturilor și are grijă de oasele persoanelor are au depășit vârsta de 50 de ani.
În cazuri extreme sunt eficiente și pastilele, nu doar suplimentele alimentare.

Doar că ele ne expun sănătatea unui risc foarte mare: suplimentul pune în pericol sănătatea inimii, mai ales în cazul femeilor care au intrat în menopauză.

Cantitatea cea mai mare de calciu o acumulăm până la vârsta de 30 de ani și de aceasta depinde sănătatea oaselor de mai departe.

Ai nevoie de calciu și pentru restul organelor, altfel organismul va lua din oase necesarul pentru alte procese.

Ca să beneficiezi de suficient calciu poți să consume tofu, sardine, lactate, broccoli, migdale, și nu numai. Femeile pot că sonsume 1000 de miligrame într-o zi.

Tot legată de înaintarea în vârstă este și lipsa de vitamina D.

În cazul în care aceasta va lipsi din organism, vor apărea problemele care afectează în special inima, dar și diabetul sau chiar cancerul.

Vitamina D este unul dintre elementele care ajută ca să fie absorbit calciul. Din pește și din cereal vei putea să obții cea mai mare cantitate de vitamina D.

Și nu uita nici de importanța soarelui. Stai cât mai mult la soare în orele potrivite dacă vrei să te bucuri doar de efectele lui pozitive.

Probioticele nu se pot încălzi pentru că sunt culture vii. Dar datorită lor poți să-ți ajuți sistemul digestiv să funcționeze chiar și după 40 de ani când metabolismul își încetinește activitatea.