Revista Sănătate

Ce poți face cu iarba grasă, planta pe care o arunci de fiecare dată când faci curat în grădină

Planta despre care vom vorbi astăzi este foarte des întâlnită prin curțile oamenilor în cele mai nepotrivite locuri, de aceea gospodqarii o aruncă sau o dau la păsări și animale.

Dar de fapt aceasta este extraordinară pentru sănătatea oamenilor. Iarba grasă previne apariția diabetului de tip 2, artrozabolile cardiovasculare, curăță organismul și respective ajută la slăbit.

În componența acestei plante speciale se mai găsesc foarte multe substanțe nutritive în cantități foarte mari.

Spre exemplu ea conține foarte multe oligoelemente, cum ar fi de exemplu, potasiul, magneziul sau calciul.

Dacă vorbim despre vitamine, atunci iarba grasă abundă în vitaminele C, E și are de asemenea aproape tot complexul de vitamina B.

De asemenea acestea are cei mai importanți acizi grași, omega 3. Unii acizi nu pot fi sintetizați de corp, de aceea este nevoie să fie asigurați prin alimentație.

Acesta este de exemplu cazul acidului alfa – linoleic. Datorită prezenței lui în organism scade riscul de artroză.

În plus, orice acid gras omega 3 are grijă de sistemul cardiovascular și nu permite bolilor specifice să se instaleze în organism.

Cel mai bine este să consumi frunzele, nu tijele, dacă vrei să beneficiezi de o cantitate mai mare de compuși fenolici.

Aceștia sunt niște antioxidanți și niște anxiolitici foarte buni. Datorită lor este prevenit diabetul de tip 2.

Dacă te întrebi cum anume poate fi consumată această planta, răspunsul este foarte simplu: poți începe de la salate.

Dar dacă vrei, le poți folosi și pentru supe sau chiar pentru omlete. Trebuie să fii pregătit pentru că iarba grasă în general are un gust puțin cam iute.

Însă cu siguranță poți să treci peste această barieră datorită tuturor beneficiilor pe care aceasta le are pentru starea ta de sănătate.

Pentru că nu vorbim doar despre diabet, artroză sau boli cardiovasculare. Iarba grasă mai este și un bun diuretic sau un bun laxativ.

Așa că în cazul ai mucoasa iritată, această planta nu trebuie să îți lipsească din bucătărie.

Tocmai pentru că are toate aceste proprietăți iarba grasă este foarte bună și pentru detoxificarea organismului, tratarea constipației și desigur pentru pierderea kilogramelor în plus.

Dacă îți dorești să slăbești folosind această plantă poți să îți faci niște ceaiuri foarte eficiente. Jumătate de lingură de iarbă grasă uscată la o cană cu apă este raportul potrivit.

În cazul în care suferi de acne și ai încercat aparent toate metodele, testează și combinația de iarbă grasă cu păpădie.

Pielea ta va deveni mai hidratată și mai curată, fără bacterii, dacă vei aplica pe ea puțină iarbă grasă. De asemenea vei scăpa și de porțiunile inflamate de pe față.

Poți chiar să mesteci ușor câteva frunze de iarbă grasă atunci când ai probleme cu gingiile sau atunci când ai gâtul umflat.

Dacă vrei să o folosești pentru uzul extern poți să prepare din iarba grasă niște cataplasme foarte eficiente.

Ele sunt potrivite în cazul iritațiilor, pentru cicatrizarea rănilor, sau pentru duerile de mușchi. Amestecă o lingură de iarbă grasă proaspătă cu tot atâta ulei de măsline.

Dacă observi că acest amestec este prea lichid, adaugă în el puțin argilă albă sau verde, preferabil pulbere.