Revista Sănătate

Pepenele galben – fructul care nu este doar gustos ci și foarte bun pentru sănătate

Ne aflăm în plin sezon estival pentru pepenele galben. Acesta conține aproape 90% apă, și în rest vitamine, minerale, fibre alimentare și o serie de substanțe foarte necesare organismului nostru pentru o funcționare bună.

Este un foarte bun antioxidant și din acest motiv întărește sistemul imunitar, reduce riscul apariției atacului cardiac, influențează într-un mod pozitiv apariția poftei de mâncare, și nu în ultimul rând, este o sursă foarte bună pentru mai multă energie.

De cele mai multe ori pepenele galben se consumă ca atare, în stare natural, dar rămâne la fel de bun și de sănătos chiar și atunci când este combinate cu alte ingrediente pentru prepararea salatelor, a înghețatei, a dulcețurilor.

Acest aliment atât de gustos are mai multe efecte pozitive auspra organismului. Spre exemplu pepenele galben curăță tubul digestiv.

Așa că atunci când te simți constipat, consumă dimineața, pe stomacul gol în jur de un kilogram de pepene galben.

Dacă simți că ți se face foame mai devreme de ora mesei poți să mănânci 2 felii de pepene galben. În acest fel nu vei mai simți atât de puternic nevoia de a mânca.

Când suferi din cauza alergiilor, a infecțiilor de piele care vin la pachet cu senzația de mâncărime sau de usturime, poți să ții o dietă de aproximativ 10 zile bazată pe pepenele galben.

De asemenea, în acest caz este nevoie să renunți la carnea grasă, la alte alimente grase și la produsele conservate.

Printre altele pepenele galben este foarte bun și pentru sănătatea optimă a inimii.

Acesta reglează nivelul de cholesterol din sânge, scade tensiunea arterială, ajută sângele să circule mai bine și nu în ultimul rând, elimină toxinele din organism.

Pepenele galben este foarte bun pentru consum în cazul persoanelor care suferă din cauza stresului. Acest fruct foarte dulce scade nivelul de proteine care se acumulează în intestine și sunt responsabile pentru sterile nervoase.

Din fericire până și oamenii care au fost diagnosticați cu diabet pot să consume pepene galben, cu moderație desigur.

Acesta conține foarte mult potasiu, calciu, și mai multe vitamin care se ocupă în mod direct de buna funcționare a metabolismului care este diferit în cazul celor care au diabet.

O dingură felie de pepene galben are doar 56 de calorii și cu toate acestea asigură peste 100% din tot necesarul organismului de vitamina A și de beta carotene care sunt atât de necesare pentru o vedere mai bună.

În special femeile care consumă mai des pepene galben sunt protejate de cataractă.

Pentru că am spus mai sus că în pepenele galben se găsește foarte multă apă, acesta este foarte bun dacă îți dorești să ai o piele hidratată și cu un aspect sănătos în general.

Pepenele galben este foarte benefic și grijului cu stomacul. Încă de acum cîteva sute de ani el se folosea tocmai pentru a proteja acest ortgan vital pentru organismul omului.

Și bineînțeles, pentru că este atât de bun, pepenele galbe ne dă imediat o stare de spirit mai bună, de aceea este recomandat chiar persoanelor care trec prin episoade frecvente de depresie.