Revista Sănătate

Simptome banale care ascund boli grave – Când trebuie să mergi la medic

Unele boli grave pot fi anunţate de simptiome relativ banale, cum ar fi o durere de cap, o febră nu tocmai mare sau o tuse uşoară şi enervantă. Vezi care sunt cele mai ignorate simptome banale care ascund boli grave. Află când trebuie să mergi la medic.

Febra şi infarctul miocardic

Febra este o reacţie a organismului la infecţii şi procese inflamatorii, iar un infarct duce la necrozarea bucăţii de muşchi care pierde oxigenarea şi circulaţia sângelui.

Prin urmare, febra nu trebuie NICIODATĂ neglijată, mai ales în cazul persoanelor cu o vârstă înaintată, probleme cardiace şi cu rude care au suferit de boli cardiovasculare.

O simplă febră poate fi doar semnul unei răceli, dar oricum, o infecţie atât de puternică încât produce febră nu trebuie lăsată netratată şi cel mai bun lucru este să consultaţi un medic atunci când organismul vă avertizează că ceva nu este în regulă.

Nasul înfundat şi lichidul din creier

Un bărbat fusese diagnosticat cu „nas înfundat cronic”, ceea ce însemna că acesta trebuia mereu să aibă la el şerveţele. Nasul îi curgea atât de des, încât Joe Nagy, din Arizona, nu mai suporta starea veşnică de răceală. A ajuns la medic abia după mult chin, stres şi picături de nas ncercate.

Groaza l-a cuprins abia după ce medicii i-au spus că ceea ce curgea din nasul lui era lichid cefalorahidian, care se scurgea din creier, pe nas, de luni de zile. Simptomele deveneau tot mai deranjante si barbatul s-a dus la doctor.

Doctorii au fost şocaţi că bărbatul nu a păţit nimic de la scurgerea creierului pe nas, deoarece acest tip de afecţiune apare doar în urma unei leziuni puternice sau a complicaţiilor după o operaţie pe creier.

Norocul lui a fost că operaţia de corectare a fost una simplă. Motivul pentru care lichidul lui cefalorahidian se scurgea pe nas era o mică gaură congenitală, cu care bărbatul se născuse într-una dintre membranele care acoperă creierul.

Scurgerile la nivelul mameloanelor pot anunţa un cancer la sân

Multe femei consideră că o scurgere a sânului este o infecţie a glandelor din interior, sau că este vorba de lactaţie. Din păcate, scurgerile de la nivelul mamelonului pot anunţa apariţia cancerului la sân.

Indiferent dacă scurgerile sunt în cantităţi foarte mici, cât să păteze sutienul, sau dacă consistenţa lichidului scurs este una asemănătoare scurgerilor date de o infecţie a glandelor mamare, cel mai bine este să mergeţi la medic.