Revista Sănătate

Nu mai arunca cojile de la mandarine. La ce le poți folosi

În perioada iernii este sezonul mandarinelor și foarte mulți oameni le consumă. dacă până acum aruncai cojile de la mandarine, după ce vei vedea ce beneficii au, nu va mai trebui să le arunci.

Una dintre întrebuințările mai puțin obișnuite ale cojilor de mandarine este folosirea lor pe post de odorizant de cameră, dar pe lângă că miros frumos, țin la distanță insectele.

Cojile de mandarine sunt considerate un ingredient esențial la prepararea prăjiturilor datorită aromei lor foarte puternice, precum și unul dintre cele mai bune alimente din care să prepari dulceața. Din cojile de mandarine se pot prepara ceaiuri sau se pot pune pentru aromă în diferite mâncăruri.

Efectele benefice ale cojilor de mandarine:

Consumul de citrice (inclusiv coaja) are efecte benefice asupra sistemului cardiovascular, protejează organele și tesuturile de radicalii liberi, poate influența pozitiv glicemia, colesterolul și trigliceridele

Studii recente au arătat că aceste fructe exotice pot preveni apariția cancerului de ficat și a altor boli grave.

Cojile de citrice (portocale, lamai, mandarine, clementine etc.) conțin foarte mulți nutrienți precum vitamina C, riboflavina, tiamina, niacina, folat, vitaminele B5, B6 și A, fier, magneziu, potasiu, fosfor, zinc, cupru și seleniu.