Revista Sănătate

Împiedică acumularea de grăsimi: 5 sfaturi simple

În continuare îți vom oferi câteva sfaturi simple pentru a împiedica acumularea de grăsimi pe corp. Încearcă să le aplici și nu uita de exercițiile fizice regulate!

Încerci să pierzi în greutate, dar eforturile tale nu dau roade? Te-ai gândit la faptul că poate lipsește ceva important din planul tău? Împiedică acumularea de grăsimi pe corp și slăbește mai ușor urmând sfaturile simple de mai jos.

De multe ori, obiceiurile adoptate de cei care încearcă să slăbească îi afectează în loc să le ofere beneficii. În primul rând, trebuie să reții faptul că pentru a ajunge la greutatea corporală dorită, nu trebuie să urmezi diete extrem de stricte și mai puțin sănătoase.

Consultă următoarea listă și identifică modificările pe care trebuie să le faci. Vei observa într-un timp scurt o pierdere în greutate.

Împiedică acumularea de grăsimi pe corp: 5 sfaturi

1. Evită dietele restrictive

Promisiunile despre pierderea kilogramelor în câteva zile pot fi găsite în prezent peste tot. În majoritatea cazurilor, aceste diete restrictive nu au efect și nu împiedică acumularea de grăsimi. Dimpotrivă, uneori ajung și să afecteze sănătatea.

Este posibil ca, după câteva săptămâni, să observi că în loc să slăbești, ai câștigat în greutate pe parcursul acestor diete. Organismul tău și-a dat seama că nu l-ai hrănit în mod corespunzător și a început să ia măsuri de protecție.

Dacă nu mai mănânci atât cât trebuie, corpul tău va încerca să adune grăsimi pentru a satisface nevoile de energie ale organismului. Atât carbohidrații, cât și grăsimile ne oferă energie pentru a putea desfășura activitățile zilnice.

Cel mai bun lucru pe care îl poți face este să mănânci sănătos în mai multe porții mici pe tot parcursul zilei. În acest fel, corpul tău își va da seama că primește în mod frecvent substanțele nutritive pe care le necesită și astfel împiedică acumularea de grăsimi.

2. Alege alimente naturale și mai puțin procesate

Împiedică acumularea de grăsimi prin consumul de alimente naturale

Un alt truc pentru a împiedica acumularea de grăsimi pe corp este încercarea de a consuma alimente în forma lor naturală. Gândește-te la faptul că produsele procesate au fost preparate cu un adaos de grăsimi, îndulcitori și produse chimice, iar alimentul final este o adevărată „bombă” calorică.

Din moment ce nu arzi repede acele calorii, ele se transformă cu timpul în grăsimi și se acumulează pe corp.

Pentru a preveni acest lucru, încearcă să consumi alimente naturale. De exemplu, în loc să cumperi sucuri din magazin, mănâncă un fruct întreg sau prepară propriul tău suc acasă.

3. Ia un mic dejun hrănitor după ce te trezești

Este dovedit faptul că persoanele care iau micul dejun zilnic se îngrașă mai puțin. Acest lucru este legat de primul punct. La începutul zilei, corpul tău are nevoie de substanțe nutritive, fibre și energie.

Dacă alegi să sari peste micul dejun sau dacă mănânci ceva mai puțin sănătos dimineața, vei câștiga treptat în greutate. În mod ideal, această masă ar trebui să includă toți cei trei macronutrienți: grăsimi sănătoase, proteine ​​și carbohidrați.

În acest fel, vei obține hrana necesară și organismul tău va fi gata să înfrunte o nouă zi.

4. Alege sosurile în mod inteligent

Împiedică acumularea de grăsimi cu sosuri preparate acasă

Un alt truc care împiedică acumularea de grăsime pe corp este evitarea sosurilor pline de adaosuri de grăsimi saturate și mai puțin sănătoase. În loc să cumperi sosuri pentru salate din magazin, alege să pregătești niște sosuri mai ușoare și mai sănătoase acasă.

Poți alege dintre vinegretă și muștar și poți să-ți pregătești acasă maioneza. Poate la început ți se va părea că efortul depus este prea mare, dar în scurt timp vei putea observa diferența.

În plus, în aceste preparate poți adăuga grăsimi naturale de bună calitate care nu îngrașă. Cele mai bune uleiuri pe care le poți folosi în acest scop sunt uleiul de avocado, de cocos și de măsline extravirgin. Un alt beneficiu ar fi faptul că te vei îngriji de sănătatea inimii și a arterelor.

5. Alege uleiul spray

Gătești de obicei cu unt și margarină? Nu încape îndoială că aceste ingrediente oferă o savoare unică mâncărurilor tale. Problema este că acestea nu ajută deloc la slăbit.

Îți recomandăm să încerci uleiul spray, deoarece vei putea limita cantitatea folosită. În acest caz, încearcă să aplici principiul „mai puțin înseamnă mai mult”.

Alternativa la uleiurile spray sunt cele clasice. Însă în acest caz nu dispare riscul de a depăși cantitatea de care ai nevoie cu adevărat. Dacă vrei să folosești uleiuri vegetale pentru a varia aromele, încearcă să măsori cantitatea cu o linguriță.

Ai și alte sfaturi care împiedică acumularea de grăsimi pe corp? Reține faptul că o cură de slăbire nu înseamnă neapărat diete extreme și exerciții fizice efectuate ore în șir.