Revista Sănătate

Regimul de slabit cu cafea – dieta laudata de mai multe vedete

Cafeaua nu doar ca ne trezeste, dar ne poate ajuta si la pierderea in greutate.
De exemplu, una dintre cele mai la moda diete in momentul de fata este „Bulletproof diet”, despre care se spune si ca ajuta la imbunatatirea performantelor intelectuale.

Dave Asprey, inventatorul acestei diete, spune despre este vorba de un regim care stimuleaza activitatea creierului, ofera o explozie de energie si va face sa munciti mai bine.

Intreaga dieta se bazeaza pe cafea fara micotoxine, acele ciuperci minuscule care apar in timpul fermentatiei, la care se adauga o lingurita de unt si cateva picaturi de ulei MCT.

Uleiul MCT (trigliceride cu lant mediu) este cel mai important din toata aceasta combinatie si reprezinta o grasime sanatoasa, extrasa din nuca de cocos. Printre trigliceridele cu lant mediu

Aceste grasimi nesaturate se asimileaza mai usor si sunt folosite direct la producerea de energie, avand un efect temogenic si ketogenic pronuntat.

Gasiti ulei MCT la farmacii, plafaruri sau magazine de suplimente alimentare.

Regimul Bulletproof functioneaza in felul urmator: beti dimineata o cafea preparata astfel si nu veti mai simti senzatia de foame. De asemenea, slabiti pentru ca metabolismul functioneaza, fara sa mai consumati nimic intre mese.

In acealsi timp, creierul primeste destula energie care nu provine din zahar.

Dieta aceasta este foarte apreciata in State, fiind imediat adoptata si laudata de sportivi sau de multe celebritati, printre care actrita Shailene Woodley, vedeta din filmul Divergent.

Insa, exista si critici ai dietei Bulletproof. Mai multi nutritionisti spunand ca eliminand cea mai importanta masa a zilei este o greseala, care, pe termen lung, poate avea efecte negative.