Revista Sănătate

DEPRESIA, boala secolului !!!

Cercetătorii de la Universitatea din Australia de Sud și Universitatea din Exeter, Marea Britanie, conform unui studiu britanic Biobank, peste 48 000 sunt declarate depresive, comparativ cu un grup de control, cu persoane născute între anii 1938-1971, de peste 290 000, care au furnizat informații medicale și genetice.

“ Am separat componenta psihologică a obezității de efectele problemelor de sănătate legate de creșterea în greutate, luând în calcul genele asociate unui Indice de Masă Corporală (IMC) mai mare, dar cu un risc scăzut la boli, un exemplu concret este diabetul “ , a explicat prof. Elina Hypponen, coordonatoarea studiului.

Așadar, rezultatele au scos la iveală prezența acestor gene, care declanșează depresia , deasemenea și genele legate de un IMC ajută la instaurarea diabetului zaharat.

Jurnalul Internațional de Epidemiologie, prezicează faptul că depresia este principalul act declanșator al obezității și constă comunitatea globală, trilioane de dolari în fiecare an.

O altă explicație dată de profesoară, este faptul că excesul de greutate este factorul principal al depresiei , mai ales la femei, la poplul opus se află bărbații, care sunt mai predispuși obezității.
Nu sunt nici persoanele slabe, “iertate” din acest punct de vedere.

Cauzele depresiei

Depresia înseamnă închiderea risipei de energie. Atunci când subiectul este infricoşat şi neînţeles, depresia reprezintă o cale de scăpare. Prin depresie, subiectul ajunge la un consens cu sinele: zero energie, zero responsabilităţi, atenţie maximă.

,,Oamenii de succes nu se opresc din muncă şi nici din educaţie, indiferent de poziţia lor în societate. Depresivii se opresc de frică, atât din învăţat, cât şi din evoluţie. Se spune aşa: subiecţii depresivi interpretează negativ evenimentele şi cerinţele din jur. Motivul acestei interpretări negative se regăseşte atât în lipsa de răbdare a subiectului, cât şi în pierderea ajutorului cu care era obişnuit’’, precizează psihologul Radu Leca.