Revista Sănătate

Beneficiile miraculoase ale turmericului: iti poate reda vederea!

Ochii – oglinda sufletului nostru, poate pentru unii dintre noi cea mai frumoasa parte a fetei sau cea la care tindem sa ne uitam prima data atunci cand intalnim pe cineva. Atat de frumosi si atat de expusi la toti factorii din mediul extern: poluarea, razele solare, praful, fumul de tigare, calculatorul, toate aceste lucruri ni-i afecteaza cum putem sa ne ingrijim de sanatatea acestora fara sa purtam ochelari?

Turmericul este nou ingredient minune. Cunoscut si sub denumire de „condimentul auriu”, este folosit de mii de ani in beneficiul sanatatii. Poate fi consumat atat in cazul vindecarii cat si al prevenirii. De exemplu, turmericul este cunoscut ca fiind extrem de bun pentru persoanele cu miopie, cataracta chiar si migrene si multe alte probleme ale organelor oculare.

Turmericul tine sub control glaucomul, o boala care poate afecta vederea ambilor ochi nu doar a unuia si care in timp poate cauza orbire. Turmericul este vital pentru sanatatea ochilor; la fel cum ghimbirul este o magie pentru imunitate, India ne ofera un nou condiment minune, solutie a tuturor problemelor cotidiene. Avand un gust usor amarui si piperat, turmericul este un ingredient cheie in bucataria orientala, fiind intalnit in multe retete din Asia de Sud-Est, dar si din Orientul Mijlociu, acesta are si rol de colorant tinand loc de sofran in bucataria europeana, avand un pret mult mai accesibil.

Turmericul poate fi o minune la casa omului daca este consumat cu regularitate si moderatie, puteti sa luati o pauza de la el si sa consumati mai multi morcovi iar ulterior sa reveniti la condimentul minune, este uimitor cum mama natura da solutii tuturor problemelor noastre!