Revista Sănătate

Pudra din cuişoare şi seminţe de in – efecte terapeutice uimitoare

Combinaţia de cuişoare şi seminţe de in are efect terapeutic uimitor în cel puţin două probleme de sănătate.

Seminţele de in conţin o cantitate însemnată de fibre şi detoxifiază colonul. Conţin vitamina A, E, vitamine din complexul B, vitamina K şi PP, dar şi minerale precum magneziu, calciu, sodiu, potasiu. De asemenea, conţin şi multe proteine.

Cuişoarele sunt bogate în antioxidanţi şi sunt o excelentă sursă de mangan, de acizi graşi Omega 3, vitamina K, vitamina C, calciu, magneziu şi fibre.

Cuişoare cu seminţe de in

Combinaţia de cuişoare şi seminţe de in ajută la detoxifierea colonului, stimulează arderea depozitelor de grăsimi din corp şi elimină paraziţii intestinali.

Preparare

Adăugaţi în râşnița electrică de cafea 100 grame seminţe de in şi 10 cuişoare uscate. Amestecaţi foarte bine cele două ingrediente, astfel încât să obţineţi o pudră fină.

Administrare

Consumaţi 2 linguri din acest amestec. Puteţi adăuga pudra într-un pahar cu apă plată sau sau o puteţi folosi în preparatele uşoare servite la micul-dejun. Aşadar, consumaţi 2 linguri de pudră, timp de 3 zile consecutive. Faceţi o pauză de 3 zile şi continuaţi apoi administrarea pentru încă 3 zile. Continuaţi astfel timp de 1 lună.

Stimulează arderea depozitelor de grăsimi

Seminţele de in fac parte din categoria ingredientelor care sunt indicate într-o cură de slăbire, deoarece conţin multe fibre, menite să ajute la detoxifierea colonului. De asemenea, ele conţin substanţe care stimulează arderea depozitelor de grăsimi din corp.

Pe lângă faptul că stimulează arderea grăsimilor,seminţele de in au proprietatea de a reduce apetitul alimentar şi de a estompa în mod vizibil celulita.

Elimină paraziţii intestinali

Amestecul de seminţe de in şi cuişoare stimulează digestia şi creează un mediu neprielnic pentru paraziţii intestinali.

La nivelul tractului gastro-intestinal, cuişoarele au şi un rol anti-parazitar (distruge viermii intestinali). Cuişoarele sunt utilizate în medicină chineză, datorită proprietăţilor remarcabile anti-parazitare. Acest condiment are rolul de a îmbunătăţi secreţia acidului clorhidric şi a elimina viermii intestinali.

Contraindicaţii

Sarcină, alăptare, gastrită, ulcer, constipaţie cronică, hemoroizi, cistită şi pielonefrită, probleme cu coagularea sângelui, celor care urmează să sufere o intervenţie chirurgicală.