Revista Sănătate

Circulația sanguină îmbunătățită prin remedii naturale!

O circulație sănătoasă a sângelui este vitală pentru o sănătate perfectă a organismului. Prin intermediul sângelui, nutrienții, mineralele și oxigenul ajung în diferite părți ale corpului. În plus, ajută la creșterea celulară și la funcționarea organelor.

Simptomele comune ale circulației proaste includ senzații de amorțeală în anumite zone ale corpului, mâini și picioare reci, oboseală, amețeală, căderea părului, piele uscată, edem, dureri de cap, crampe musculare, durere în picioare și bătăi neregulate ale inimii.

Vă recomand câteva rețete naturiste care nu dau greș!

Ceaiul verde este cunoscut pentru îmbunătățirea funcției endoteliale aproape instantaneu. Datorită potențialului său antioxidant mare, ceaiul verde poate chiar să inverseze deteriorarea endoteliului la fumători, îmbunătățind și fluxul sanguin.

Sucurile organice, preparate din diverse alimente ajută la îmbunătățirea circulației sanguine, datorită proprietăților lor de alcalinizare și curățare a sângelui care neutralizează stresul oxidativ din organism.

Citricele, precum lamaie, lime, grapefruit și portocale, sunt unele dintre cele mai bune surse de hrană pentru vitamina C și bioflavonoidele lor.

Ginkgo Biloba ajută la o mai bună circulație a sângelui inimii(circulația sanguină coronariană).

Ardei iuți,are rolul de a preveni placa arterială prin ridicarea nivelului de „colesterol bun” (lipoproteină cu densitate mare), ajută la relaxarea vaselor sanguine prin îmbunătățirea sintezei oxidului nitric și mărește metabolismul în general.

Un ultim exemplu este vitamina B3,(niacina) ajută la îmbunătățirea circulației sanguine, reduce tensiunea arterială, îmbunătățește circulația la picioare și picioare la diabetici și la vârstnici.
Factorii care contribuie la apariția circulației proaste sunt stilul de viață sedentar, fumatul, alcoolul în exces, cafeina, obiceiurile alimentare nesănătoase și statul timp îndelungat la birou.