Revista Sănătate

Știați că usturoiul este remediu cel mai eficient pentru tratarea infecției sinusale??..iată beneficiile acestui leac inedit!

Sinuzita, cunoscută și sub numele de infecție sinusală sau rinosinusită, este inflamația sinusurilor, rezultând simptome inconfortabile. Unele dintre simptomele comune pe care le puteți prezenta includ nasul înfundat sau fugar, dureri în față, febră, dureri de cap, dureri în gât, tuse și șuierii care vă vor afecta activitatea și activitățile.
Usturoiul este un ingredient indispensabil în procesarea produselor alimentare delicioase. Usturoiul este adesea folosit pentru proprietățile sale medicinale și vindecătoare deoarece conține anumite componente cum ar fi alicină, sulfură și lialil, care sunt toate bune pentru vasodilatație.

Uleiul de usturoi conține, de asemenea, alte substanțe, cum ar fi aliin, fitonoxid și glucogen care au efecte antiseptice, antiinflamatorii și anti-bacteriene. Este considerat un antibiotic natural care susține tratamentul multor boli inflamatorii cum ar fi sinuzita, faringita, rinita alergică și dermatita.

Usturoiul are efecte de scădere a colesterolului din sânge, reducând riscul de boli cardiovasculare, tensiunii arteriale, accident vascular cerebral, prevenirea cancerului și reducerea durerii toracice.
Utilizarea usturoiului pentru tratarea sinuzitei este un tratament relativ sigur pentru tratamentul pe termen lung pentru multe afecțiuni.

Moduri de a stopa infecția
1. Folosiți usturoi proaspăt (brut)
2. Usturoi cu miere pentru tratamentul sinuzitei
3. Vinul de usturoi
4. Usturoiul și turmericul
5. Usturoi cu oțet de cidru de mere

Exemplu de rețetă
– zdrobiti 4-5 căței de usturoi crud și fierbeți în 2 cani de apă timp de 2-3 minute
– adăugați 1 lingură de oțet de cidru de mere în apă caldă de usturoi, amestecați bine și inhalați aburul
– repetați soluția de 3-4 ori pe zi până când simțiți o îmbunătățire

Acestea sunt cele 5 metode cele mai frecvente de a opri infecția sinusurilor cu usturoi. În funcție de gravitatea infecției sinusurilor, aceste metode pot ajuta la reducerea semnificativă a simptomelor atunci când sunteți persistent în a le face.