Revista Sănătate

7 lucruri extraordinare se intampla in organismul tau daca bei cafea zilnic

Cafeaua este mai mult decat un moft pentru unii oameni, aceasta reprezinta pentru o buna parte din indivizi startul oficial al zilei si fara ea nu ar putea trai. Desi sunt inconjurati de alte persone care le spun de nenumarate ori cat de nesanatoasa este cafeaua, ei bine afla ca exista 7 lucruri uimitoare care se intampla in organismul tau dupa ce consuma cafea si t e vor face sa nu renunti la aceasta.

1. Cafeaua creste energia si motivatia ta pe parcursul intregii zile: acest beneficiu este cel mai comun dintre toate. Toti stim cat de motivati ne simtim dupa o cafea de calitate si cat de productivi devenim la job.

2. Cafeaua te apara impotriva Alzheimerului, principala cauza a dementei la varstnici. Nu spunem ca medicamentul minune este cafeaua, dar consumul cafelei de calitate poate preveni aparitia acestor boli. Studiile arata ca persoanele care consuma cafea in fiecare zi au sanse cu 65% mai mici sa sufere de aceste boli fata de cei care declara ca nu o consuma.

3. Boala Parkinson este a doua boala neurodegenerativa din lume ca numar de persoane afectate, imediat dupa boala Alzheimer. In cazul acestei boli, se pare ca doar cafeina prezenta in cafea este raspunzatoate cu scaderea riscului aparitiei acestei boli. Atentie bautorii de cafea decofeinizata neavand un risc mai scazut de imbolnavire!

4. Depresia este o afectiune grava, in stransa legatura cu calitatea vietii scazuta sau a nemultumirilor cotidiene. S-a descoperit ca placerea pe care ne-o creaza consumul de cafea imbunatateste starea de spirit,prin urmare este recomandata tuturor celor care gasesc placere in aceasta activitate atat de simpla, insa atat de importanta.

5. Cafeaua prelungeste viata: luand in considerare cate boli previne aceasta bautura este si firesc ca efectul de longevitate sa apara.

6. Cafeaua contine un numar extraordinar de antioxidanti.

7. Cafeaua alina durerea. Indiferent de tipul de durere, musculara, de oase, este recomandata o pauza de cafea. Aceasta stimuleaza productia de dopamina si serotonina.