Revista Sănătate

Ce NU ştiai despre una dintre cele mai vândute băuturi carbogazoase…Coca-Cola!

Coca-Cola este o băutură răcoritoare, carbogazoasă, produsă de The Coca-Cola Company, cu sediul în Atlanta, Georgia.
Aroma distinctivă de „cola” provine în principal din amestecul de zahăr, ulei de portocală, ulei de lămâie și vanilie, restul ingredientelor având doar contribuții minore. Firma producătoare, Coca-Cola Corporation, este cel mai mare consumator de extract natural de vanilie din lume.
Plasticul plastcul folosit asupra sticlelor este Polyethylene Terephthalate (PET), este foarte reciclabil i poate fi fabricat într-o varietate de produse – în mod ideal o altă sticlă de plastic, dar și covor, îmbrăcăminte, cupe etc.
În România,sistemul este reprezentat de Coca-Cola România (filială a The Coca-Cola Company) și Coca-Cola HBC România, care asigură îmbutelierea, distribuția, vânzarea și marketing-ul operațional pentru produsele Coca-Cola.
Coca-Cola este cea mai populară și cea mai bine vândută băutură răcoritoare din istorie. Brandul Coca-Cola este cel mai cunoscut brand din lume, din categoria băuturilor răcoritoare.
În topul angajatorilor celor mai admirați și doriți din România, realizat de Unlock Market Research în cadrul studiului BrandHive, Coca‑Cola HBC România ocupa locul 5 și este singurul angajator din industria FMCG între primii 10 clasați.
Prezența sistemului Coca‑Cola în România generează o valoare adaugată de 448 milioane de euro, echivalentul a 0,3% din PIB. Peste jumatate din această sumă, generată de intregul lanț de valoare Coca‑Cola, reprezintă contribuția la bugetul de stat – 241 milioane euro – și constituie 0,8% din toate taxele încasate de statul roman.
Totodata, fiecare loc de muncă la Coca‑Cola generează alte 12 locuri de muncă în economie.