Revista Sănătate

Aloe Vera – beneficii uimitoare ale plantei minune

Considerata o planta medicinala, Aloe Vera este folosita cu succes din vremuri de demult pentru a trata diverse afectiuni ale corpului, indeosebi problemele pielii (arsuri, vanatai, eczeme).

Iata beneficiile miraculoase pe care Aloe Vera le aduce organismului tau in doar cateva zile de la folosire:

1. Detoxifiant natural: cel mai usor mod de a consuma planta minune este de a o bea. Sucul de aloe ajuta sistemul digestiv, calmeaza iritatiile stomacale, ajuta in vindecarea ulcerului, reduce intensitatea durerilor abdominale si curata tubul digestiv.

2. Grabeste vindecarea pacientilor aflati in stare de convalescenta aducand un boost impresionnat imunitatii.

3. Trateaza alergiile la nivelul pigmentului in special cele care au ca efect inrosirea sau umflarea pielii. Aloe racoreste pielea similar mentolului, insa spre deosebire de el este mult mai bland cu pielea

4. Durerile artritei pot fi stapanite sau cel putin mai usor de suportat daca se bea suc natural din aloe vera.

5. La fel cum procedeaza cu artrita, aloe vera are un efect miraculos si in ceea ce priveste durerile provocate de reumatism. Consumata cu regularitate pe durata anotimpurilor capricioase care dau batai de cap durerilor, aloe vera poate fi un pansament in adevaratul sens al cuvantului.

6. Scade nivelul zaharului din sange si reduce colesterolul rau precum si trigliceridele

7. Aloe Vera este minunata si in materie de cosmetice, aceasta ajuta la imbunatatirea tenului, disparitiei petelor rosii, amelioreaza sgarieturile minore si poate fi folosit in calitate de cel mai natural demachiant.

8. Aloe Vera este ideala si pentru problemele scalpului, in combinatie cu o masca de par tot din ingrediente naturale, aloe vera calmeaza efectele matretii precum mancarimile si ranile.

9. Are rol antiseptic, antiviral si antifungic, este dovedit stiintific ca Aloe Vera poate fi folosit dupa tratamente sau interventii dentare.
Exista bineinteles si contraindicatii pentru aceasta planta, consumul de Aloe Vera poate provoca efecte adverse in anumite situatii, mai precis atunci cand este depasita doza recomandata, atunci cand persoana in cauza este alergica la aloe sau daca persoana in cauza urmeaza un tratament pentru o boala cronica.