Revista Sănătate

Sfaturi utile pentru curatenie – treburile casnice vor fi mai usor de rezolvat dupa ce vei afla aceste secrete

Sfaturi utile e curatenie – treburile casnice vor fi mai usor de rezolvat dupa ce vei afla aceste secrete

Scapa de praf: simplu de zis, greu de facut. Scapa de praful din casa ta indepartand sursele cele mai mari, sau spalandu-le pe cele mai importante. Nu da cu matura in casa fara ca mai apoi sa nu o limpezesti. Umple o galeata cu apa si curata in ea matura si mopul. Chiar daca ai dat doar in graba cateva firimituri de sub masa, matura este in constinuare o sursa de praf. In cazul in care folosesti aspiratorul, asigura-te ca acesta sta departe de dormitor. Altfel, te vei trezi cu probleme respiratorii in cel mai scurt timp.

Foloseste un burete umed pentru a vopsi locurile greu accesibile; culoarea se va intinde mult mai bine decat in cazul folosirii unei pensule.

Bicarbonatul de sodiu este extrem de eficient in orice gospodarie. Apa calduta amestecata cu bicarbonat indeparteaza pete de orice fel. Pete de dulciuri, de bomboane, de lapte ars pe plita electrica, de grasime in cuptor. Atat de ieftin si atat de versatil, bicarbonatul de sodiu este o minune la casa omului.

Urmele de pix de pe canapea se indeparteaza foarte usor cu….lapte! Umezeste un burete in lapte si insista asupra petei cu pricina.

Masina de spalat vase nu este doar pentru vase. Poti curata in interiorul acesteia scrumiere, vaze si orice alte sticle termorezistente, precum si platoul din sticla al cuptorului cu microunde.

Cum improspatam blatul din lemn al bucatariei si tocatorul de lemn? Aplicam sarea grunjoasa pe suprafata acestora, lasa sa actioneze, pune cateva picaturi de apa calduta si freaca ajutandu-te de un buretelaspru sau o perie din acelasi material.

Improspateaza cuptorul cu microunde cu ajutorul unui bol cu apa calduta in care ai pus o jumatate de lamaie si lasa-l acolo pana cand apa incepe sa fiarba. Aceasta va inlatura toate mirosurile neplacute din interiorul cuptorului.

\