Revista Sănătate

Cum sa reducem dimensiunea stomacului fara interventie chirurgicala?

In ultima perioada a aparut noua tendinta de micsorare a stomacului cu ajutorul interventiei chirurgicale. Rezultatele sunt vizibile la scurt timp dupa operatie fapt ce face acest lucru din ce in ce mai dorit de catre cei care o considera ca fiind ultima solutie.

Mass media ne induce mental faptul ca aceasta este cea mai facila si rapida solutie pentru a avea un trup de zeitate. Ceea ce nu este cunoscut publicului larg este ca refacerea post interventie este extrem de dificila si se necesita un regim bine stabilit pe viata.

Marimea stomacului nostru nu are nimic in comun cu aspectul fizic; prin urmare poti fi un om robust, cu un stomac mic, sau o persoana miniona cu un stomac mare. Cu cat stomacul este mai dilatat cu atat se asteapta sa primeasca mai multa mancare in functie de cat a fost obisnuit acesta pana la momentul respectiv.

Micsorarea stomacului pe cale naturala se face pe o anumita perioada de timp, diferit fata de interventia chirurgicala. In primele saptamani este recomandata incercarea de micire a portiilor obisnuite in proportie de 15%. Nu calculati caloriile! Va veti enerva si va veti lasa batuti! Cantariti vizual portiile. Folositi farfurii mai mici pentru ca portiile sa para mai mari.
Nu confundati senzatia de foame cu senzatia de sete. Incepeti prin a bea apa inainte de fiecare masa si veti vedea cum nu veti mai simti imediat nevoia de a va alimenta.
De asemenea, nu confundati foamea cu pofta de dulciuri. Multi dintre noi, in graba, intind mana dupa o ciocolata in loc sa consume mancare normala. Inlocuiti apa minerala sau bauturile carbogazoase de orice tip cu apa plata. Aciditatea va va irita mucoasa gastrica si veti simti ca va este foame.
Dupa primele saptamani, incercati sa micsorati portiile de mancare in proportie de 25%. Cu noile portii si fara bauturi acidulate veti simti cum organismul nu va mai cere atat de des mancare.

In cazul in care treceti prin perioade solicitante iar corpul dumneavoastra are nevoie de energie, cautati sa consumati mancaruri consistente, sau gustari satioase care va asigura ca nu veti avea nevoie de hrana cateva ore bune.
Controlul portiilor este cheia! In cazul in care intervine un eveniment in timpul procesului, unde sunt servite mai multe portii de mancare pe care nu le puteti refuza, aveti grija ca ziua urmatoare sa revina totul la normal. Nu va faceti un obicei nesanatos din asta! In cel mai scurt timp, stomacul dumneavoastra revine la normal si va va solicita din ce in ce mai multa mancare.