Revista Sănătate

6 semnale de alarma care iti arata ca ficatul tau are probleme

Ca sa te asiguri ca totul functioneaza cum trebuie si ca ai un organism sanatos, asculta-ti semnele corpului prin care acesta incearca sa-ti transmita ceva.

Iata 6 semne care iti transmit ca ficatul tau are probleme:
1. Te ingrasi desi tii o multime de diete si ai grija la alimentatie? Rolul ficatlui este acela de a elimina toxinele, iar cand acesta nu functioneaza corect inseamna ca le depoziteaza in celulele adipoase cauzand un imediment in procesul dumneavoastra de slabire.

2. Durerea resimtita in partea ficatului: la inceput aceasta poate fi de mica intensitate si confundata cu o durere musculara. In cazul in care duererea persista si se accentueaza este recomandata vizita la medic. Ficatul tau poate fi inflamat.

3. Umflarea picioarelor este un semn de luat in considerare in cazul in care nu faci efort constant, nu stai in pozitii dificile si nici nu mergi mult.

4. Ingalbenirea pielii? In cazul in care ai asteptat pana la aparitia acestui semn, vizita la medic este foarte importanta. Orice ingalbenire a pielii sau a ochilor faciliteaza evolutia icterului. O boala care iti semnaleaza proasta activitate a ficatului.

5. Alergii subite? Stii ca nu ai avut niciodata probleme cu alergiile si nimeni din familia ta nu s-a confruntat cu asa ceva, prin urmare excluzi cauza genetica? Reactiile alergice pot fi cauzate de un ficat care functioneaza incorect. Cand ficatul functioneaza bine va filtra starile de mancarime pe care tu le resimti.

6. Oboseala cronica poate fi cauza mai multor dereglari ale organismului tau. Insa daca aceasta persista la nesfarsit este semn ca ficatul tau nu produce glucoza pentru a-ti reda energia de care tu ai nevoie.

Cu grija si odihna, atentie si hrana, ficatul tau se va regenera intr-un timp foarte scurt!