Revista Sănătate

Cum controlam furia si starile de nervozitate?

Conform studiilor psihologice starile de nervozitate si excesele de furie la adulti sunt nivelul urmator al copiilor rasfatati care apeleaza la diverse tertipuri pentru a obtine ceea ce iti doresc de la parinti.

Din nefericire, excesele de furie ale adultilor sunt mai periculoase decat cele ale copiilor si pot ajunge la violenta fizica sau verbala. Deseori, starile de nervozitate nu au nimic in comun cu temperamentul coleric, pur si simplu in spatele exceselor de furie stau diverse trairi, sentimente sau nemultumiri interioare.

Primul pas spre reabilitare este recunoasterea, acestora, exprimarea lor si ascultarea celor din jur care doresc sa ne ajute. Poate in spatele unei crize de nervi sta o situatie dificila de la job, o nemultumire interioara, sau o problema din copilarie. Teama de esec, rusinea si umilinta se afla in spatele acestor masti violente.

Un hobby sau o metoda de relaxare poate fi cheia iesirilor din impas. In cazul in care ai avut o zi proasta la job, nu te duce direct spre casa. Vei refula asupra membrilor familiei, fa o plimbare mai lunga, ia-ti o inghetata, mangaie un caine pe strada, stai in razele soarelui si vei vedea cum te vei simti mai bine.

In cazul in care in spatele frustrarilor tale sta rusinea, umilinta unui grup, nu te da batut! Nimeni nu trebuie sa aiba ultimul cuvant in privinta ta, raspunde frumos, fii demn! Sau pur si simplu pleaca! Nu raspunde cu negativitate, arunci ura, primesti ura!

Starile de nervozitate sunt un pericol pentru tine, acestea se rasfrang asupra organismului tau, a relatiilor cu apropiatii si se vor transforma in violenta sau cel putin gelozie in cuplu pe parcurs.

Calmitatea este cea mai buna cale rezolvare a problemelor interioare!