Revista Sănătate

Știați că inteligența se poate măsura?!… picătura de salivă sau un strop de sânge poate face asta!

Oamenii de știinta, spun că studiul aruncă o lumina noua asupra blocurilor biologice ale diferențelor oamenilor în inteligență.

Aceștia au comparat variatia ADN-ului în peste 240.000 de oameni din întreaga lume, pentru a descoperi care gene sunt asociate cu inteligența.
Cercetatorii au identificat 538 de gene, care joaca un rol în capacitatea intelectuală. Ei au găsit de asemenea 187 de regiuni din genomul uman care sunt legate de abilitățile de gândire.
Cercetarea a fost realizată de universitățile din Edinburgh și Southampton și Universitatea Harvard, iar revista Molecular Psychiatry,iar responsabilă cu publicarea studiului cu totul revoluționar și a utilizat date din UK Biobank, un studiu genetic major privind rolul naturii și nutriției în sănătate și boală.
Folosind aceste descoperiri genetice, oamenii de stiinta au prezis in continuare 70% din diferențele de inteligența într-un grup independent de indivizi folosind doar ADN-ul lor. „Studiul nostru a identificat un număr mare de gene legate de inteligență.
De asemenea, am reușit să identificăm unele dintre procesele biologice pe care variația genetică pare să le influențeze pentru a produce astfel de diferențe în inteligență și am putut, de asemenea, să anticipăm inteligența într-un alt grup folosind doar ADN-ul lor, spune dr. David Hill.

„Știm ca mediile si genele contribuie la diferențele pe care le observam în inteligența oamenilor. Acest studiu adauga la ceea ce știm despre genele care influențeaza inteligența și sugereaza că sănătatea și inteligența sunt legate parțial, din cauza faptului că unele din aceleași gene le influenteaza, spune profesorul Ian Deary.