Revista Sănătate

Viața bate filmul….fără creier, un băiețel de numai 5 ani poate vorbi, număra și merge la școală!

Având doar 2% din creier, Noah, născut într-o familie din Anglia, nu avea nicio șansă!
Emma Murray este o tânără mamă, în vârstă de doar 24 de ani, care a născut un băieţel bolnav de Holoprosencephaly, scrie Daily Mail.

Conform publicației Mirror, pe când era încă în uterul mamei, Noah a dezvoltat o complicație numită spina bifida, din cauza căreia craniul lui a fost inundat de lichid care i-a strivit creierul. Părinții lui, Shelly și Rob, au fost sfătuiți în cinci ocazii diferite să renunțe la sarcină, dar au refuzat. După naștere, lui Noah i s-a montat un dispozitiv care să dreneze lichidul acumulat în creier.

Creierul lui Noah a început să crească și să crească și să crească. Un RMN efectuat când băiatul avea trei ani a evidențiat că în acel moment creierul lui avea 80% din dimensiunile pe care le are un creier normal. Familia a continuat să-l stimuleze și să-l implice în activități care să ajute la dezvoltarea neurologică.
Medicul Claire Nicholson de la Spitalul Newcastle’s Great North Children’s, neurochirurgul care se ocupă de Noah, îl numește pe micul ei pacient „un copil remarcabil”.

În prezent, Noah știe să numere și învață să citească și să scrie.
Potrivit bbc.com este paralizat de la piept în jos, dar creierul lui a ajuns acum la dimensiuni aproape normale.

Copilul a suferit câteva intervenții chirurgicale la șolduri, iar părinții lui sunt siguri că Noah va putea merge într-o zi.
În ciuda problemelor, destinul a fost de partea copilului. Și nu doar că a învins moartea, dar creierul lui s-a dezvoltat pe parcusul anilor.