Revista Sănătate

10 secrete pe care oamenii indragostiti de curatenie ni le-au impartasit

Ti s-a intamplat deseori sa patrunzi in casele unor oameni destul de ocupati dar cu toate acestea sa realizezi ca predomina curatenia si ordinea?
Care sunt secretele lor si la ce lucruri, poate, unii dintre noi nu ne-am fi gandit vreodata va spunem in randurile de mai jos.

1. Masina de spalat vase nu este doar pentru vase. Daca dimensiunea acesteia iti permite, in masina de spalat vase poti introduce o multime de obiecte casnice. De la vaze pentru flori, suportul pentru linguri si furculite din sertar unde te chinui deseori sa patrunzi, pana la flori artificiale, rafturi ale frigiderului si gratare de aragaz. Toate acestea in functie de temperatura si programul ales.

2. Manusa pentru cuptor un prieten de nadejde! Foloseste separat o manusa pentru cuptor, sau de ce nu, o soseta banala, imbraca-ti mana cu ea si patrunde prin locurile greu accesibile ale casei dar unde se gaseste mult praf. Rezultatul final va fi exceptional.

3. Dulapuri lipicioase? Imbraca-le! Locurile unde tii mierea sau siropurile si dulceturile poate fi o atractie pentru furnici. Pune in aceste sertare hartii, plastic sau chiar si musama si protejeaza-ti mobila. Le vei putea inlatura si spala cat ai zice peste.

4. Rola pentru scame este pentru toate scamele. Nu o folosi doar pentru haine, in cazul in care ai un pat din material textil, aceasta este salvarea. Rola pentru scame te poate scapa de parul de pisica sau chiar si de parul tau lung care trece printr-o perioada proasta. Foloseste-o pentru orice suprafata cu material si vei avea casa curata!

5. Praful patrunde si in cele mai micute zone, mai precis pe pragul ingust al anumitor usi. Deseori aspiratorul nu patrunde acolo, un secret ar fi sa creezi o prelungire pentru tubul aspiratorului din cartonul hartiei igienice. Pe acesta il poti modela / stramta la baza in functie de dorinte!

6. Porneste aerul conditionat cand faci curat. Acesta nu va lasa praful sa se imprastie in toate directiile. Poti incerca si cu hota pornita.

7. Bolul animalutului tau cade pe jos si imprastie mizeria? Lipeste bolul cu banda dubla adeziva si acesta nu se va mai misca. Astfel incat mancarea umeda a pisicii tale va ramane intr-un singur loc, iar mancarea pentru caini nu se va ascunde sub mobila de bucatarie!