Revista Sănătate

Colagenul, o substanță care poate face minuni pentru sănătatea ta !

Ce este colagenul?
Colagenul este o proteină care reprezintă până la 35% din totalul proteinei din corpul uman, fiind „blocul primar” extracelular.
Colagenul este responsabil pentru furnizarea organelor și țesuturilor cu structura adecvată pentru a se potrivi funcțiilor lor.

Diferite tipuri de colagen
Sunt mai bune pentru piele, altele sunt benefice pentru oase și articulații. Toți au particularitățile lor, deci ia o clipă pentru a vă familiariza cu cele esențiale pentru nevoia dvs.!

Iată câteva exemple:
– tipul I colagen-piele, os, tendoane,
– tip II colagen-cartilaj (articulații),
– fibra reticulară de tip colagen de tip III (un țesut suportiv în organele moi cum ar fi ficatul, măduva osoasă, sistemul limfatic, intestinul și multe altele),
– tipul IV de membrană de bază de colagen, un strat subțire care separă căptușeala organelor de țesutul conjunctiv adiacent,
– tip V colagen-păr, placentă, suprafața exterioară a tuturor celulelor,

Am auzit că te întrebi: „Deci, spuneți că ar trebui să caut suplimente cu anumite tipuri de colagen care vizează organul sau țesutul pe care vreau să-l suport?”

Da și nu. Vezi, aproximativ 90% din colagenul organismului este compus din primele trei tipuri. Deși, dacă aveți o nevoie foarte specifică, de exemplu, aveți poliartrită reumatoidă, luați apoi un colagen de tip II va aduce beneficii importante corpului dumneavoastră în reconstruirea articulațiilor și reducerea durerii.

Suplimente de colagen sunt gelatina și peptidele de colagen hidrolizate (cunoscute și ca hidrolizat de colagen sau, rareori, gelatină hidrolizată). Ambele au același conținut exact de nutrienți și aproximativ aceleași beneficii pentru sănătatea ta, dar există câteva diferențe esențiale.

În anul 2014 un studiu a arătat că un consum zilnic de supliment de colagen hidrolizat și un pic de nutrienți suplimentari a îmbunătățit semnificativ semnele vizibile de îmbătrânire a pielii după 60 de zile consecutive.