Revista Sănătate

Măști de păr naturale pentru părul deteriorat….

Măștile de păr cu ingrediente naturale pot ajuta la restabilirea substanțelor nutritive, a proteinelor și a umezelii la părul uscat și deteriorat.

Se poate ameliora această problemă cu remedii eficiente folosind avocado, ulei de nucă de cocos, ouă, dovleac sau miere.

Preferabil a se evita folosirea, uscatorului sau a plăcii de păr, care nu face altceva decat a subtia firul de păr pană la ruperea acestuia.

Variante de măști de păr cu ingrediente naturale

1. Lapte de migdale, ouă și ulei de nucă de cocos, au o sursă bogată de proteine, vitamina E, care este un factor esențial pentru structura părului.

2. Paste de dovleac, dovleacul este bogat in minerale, cum ar fi zincul si potasiul, ajută la menținerea colagenului care joacă un rol esențial în promovarea părului sănătos.

3. Ulei de nucă de cocos și miere, bogat în antioxidanți, conține proprietăți antivirale, antibacteriene și antifungice. Folosit pe păr, ajută la imbunătătirea sănătătii
scalpului, lupta impotriva ciupercilor si scalpului, reduce mătreata, promovează cresterea părului si adaugă volum si straluceste parului.

4. Avocado și ulei de măsline, avocado conține proteine care ajută la stimularea creșterii părului de asemenea, calmează un scalp uscat și hidratează părul uscat.

5. Suc de lămâie, aloe vera și miere, mierea funcționează ca un antiseptic, în timp ce aloe vera este îmbogățită cu vitamina E, care promovează regenerarea părului. Acest amestec este benefic pentru repararea părului deteriorat.

6. Oțet de cidru de mere, lămâie și miere, vă oferă un păr lucios.

7. Banana și miere, pentru repararea părului deteriorat.