Revista Sănătate

Marea dilemă, sunt ochii oglinda sufletului nostru?!

Potrivit Fundației Americane pentru Nevăzători și a datelor din Sondajul Național de Interviu pentru Sănătate din 2011, aproximativ 5,5% dintre americani cu vârste cuprinse între 18 și 44 de ani suferă de pierderea vederii, dar în grupul de 45 până la 64 de ani această rată este mai mult de două ori mai mare, la 12%.
Studiile arată că somnul mai puțin de 6 ore sau mai mult de 8 ore pe zi este puternic asociat cu pierderea vederii pe termen lung. Desigur, o singură noapte de somn rău nu te va face orb, dar impactul unor astfel de nopți se dezvoltă treptat de-a lungul anilor.

Există două substanțe foarte importante care au un impact uriaș asupra vederii. Acestea sunt numite luteină și zeaxantină, iar studiile arată că, dacă aveți suficient din ele în dieta dvs., puteți preveni pierderea vederii și chiar puteți îmbunătăți viziunea actuală!

Beneficiile acestor substanțe
1. Preveniți moartea fotoreceptorilor în ochi
2. Protejați ochii de lumina albastră a afișajelor electronice
3. Reduceți riscul de probleme de vedere legate de vârstă
4. Preveniți retinopatia diabetică
5. Combaterea cancerului de ochi

Admisia zilnică recomandată de luteină și zeaxantină, reduce riscul de îmbolnăvire și îmbunătățirea vederii este de cel puțin 6 mg pentru bărbați și femei.
Nu sunt cunoscute efecte secundare ale toxicității legate de aportul de luteină / zeaxantină, așa că nu vă faceți griji cu privire la depășirea vârfului, mai ales atunci când derivă din alimente naturale!