Revista Sănătate

Buletinul buclucaș……A fi sau a nu fi, aceasta-i intrebare?!

Potrivit Ministerului de Interne, schimbarea este necesară din cauza noile reguli europene care presupun măsuri de securitatea mai stricte.
Implementarea noilor buletine se va face în mod treptat, în termen de maximum 6 luni de la data emiterii primei cărţi electronice de identitate. Astfel, cărțile de identitate vor trebui produse în format uniform de card de credit, vor avea o zonă de citire optică și vor respecta standardele minime de securitate stabilite de Organizația Aviației Civile Internaționale.
De asemenea, va fi inclusă o fotografie și două amprente digitale ale titularului, stocate în format digital, pe un cip.

Noul model garantează o creștere împotriva furtului de identitate, însă deja subiectul face ravagii în rândul oamenilor!!
De exemplu, preoții sunt primii care se declară nemulțumiți și nu numai, aceștia vor să protesteze în fața Palatului Parlamentului….

Mi se pare chiar eligibil, însă legile sunt legi nu…?!

În ceea ce priveşte valabilitatea celor două modele de buletine, termenul va fi acelaşi. Patru ani pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani, şapte ani pentru persoanele cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani, zece ani, după împlinirea vârstei de 25 de ani şi permanent pentru cei care au împlinit deja 55 de ani.