Revista Sănătate

Iata de ce sa nu arunci niciodata usturoiul incoltit

Atunci cand cartofii incoltesc este semn ca acestia nu sunt tocmai sanatosi. Acest lucru nu il putem spune insa si despre usturoi. Ultimele studii au aratat ca usturoiul incoltit are proprietati mult mai puternice decat cel proaspat.

De regula, usturoiul trebuie consumat proaspat, fara a fi supus diverselor metode de gatire, de preferat in sos tzatziki, crud intr-o salata sau poate chiar adaugat crud peste o carne la cuptor. Acesta trateaza o varietate de afectiuni: astmul, bronsita si alte afectiuni cronice pot fi doar cateva exemple minime pentru care usturoiul proaspat este solutia. In momentul in care usturoiul incolteste, acesta dezvolta alte proprietati pentru combaterea parazitiilor intestinali si a cancerului de colon. Lucru care in mod normal nu l-ar preveni in proportii atat de mari.

Usturoiul verde este extrem de bun si sanatos; acesta este bogat in clorofila (recomandata pentru detoxifiere) si este bogat in sulf. este si mai putin iute si urat mirositor fata de cel pe care il gasim in magazine pe timp de iarna. Deseori tindem sa-l inlocuim cu praful de usturoi din comert, care nu are aproape nimic in comun cu leguma in sine, in afara de asemanarea gustului. De asemenea, usturoiul incoltit se bucura de proprietati anti-imbatranire, de care noi am putea profita cu incredere daca am fi constienti de beneficiile sale inainte de a-l redirectiona catre pubela de gunoi.

Recomandabil este sa consumam usturoiul in toate formele sale atat timp cat nu este alterat. Praful de usturoi ar trebui de asemenea sa fie redus si inlocuit cu usturoi proaspat pentru o mai buna functionare a organismului nostru si combaterea virusilor de pe perioada anului.