Revista Sănătate

Iata cate calorii au cele mai importante alimente din dieta ta zilnica

Fara a face din numaratul caloriilor o obsesie cotidiana, este recomandat sa stii in medie cam cate calorii consumi intr-o zi obisnuita si mai ales de ce anume ar trebui sa te feresti.

In cazul in care iti incepi dimineata cu o portie de cereale cu lapte, afla ca 250 de ml de lapte cu 3,5% grasime este echivalent cu 140 de calorii, iar pentru cereale poti calcula in functie de ce scrie pe cutia acesteia.
O alta situatie poate fi aceea in care incepi cu un aperitiv langa care adaugi o chifla care are nu mai putin de 200 de calorii. Un covrig poate fi echivalentul unei paini intregi, mai ales daca mai este si umplut cu ciocolata. Ca fruct, merele sunt recomandate pentru inceperea zilei. Nu doar ca sunt foarte sanatoase, insa un mar are 75 de calorii si este o metoda buna pentru inceperea zilei.

Banana ca si gustare intre mese este extrem de recomandata; avand in medie 110 calorii, o banana va aduce si vitaminele necesare daca este consumata coapta 100%. O cafea neindulcita si fara lapte sau frica are doar 2 calorii. Dar nu faceti exces, aceasta va creste tensiunea si va va crea o stare de foame. La fel este si cu un pahar de Cola fara zahar, acesta avand 0 calorii, dar in acest caz trebuie sa stiti contraindicatiile indulcitorilor folositi.

O portie de 300 de grame de friptura de porc cu legume la cuptor are un aport caloric de 480 de calorii, iar un pahar de bere 350ml, aduce in plus 153 de calorii.

Un sandvis cu piept de curcan, o felie de cascaval, mustar si ketchup iti va aduce in plus intre 160-180 de calorii sau poate chiar mai mult daca se exagereaza cu dimensiunile. Spaghetele cu sos de rosii iti aduc 500 de calorii per portia de 300 de grame, la fel cat o portie de farfale cu somon. In locul unei felii de pizza gustoase, dar cu 300 de calorii, am putea servi o salata de rosii si branza de 200 de calorii per 300 de grame.