Revista Sănătate

Spune STOP ridurilor de expresie!!

Tratamentele naturale pentru riduri, principala cauză fiind înaintarea în vârstă care lasă urme nedorite în special pe chip. Iată câteva soluții naturale ,ingrediente cunoscute înca din vechime, înainte de a apărea industria cosmetică.

Tratamente naturale pentru riduri
– vitaminei D, importantă în numeroase procese, inclusiv în prevenirea multor forme de cancer ale pielii)
– coenzima Q10, (o substanță cu un rol asemănător vitaminelor, prezența în toate celulele organismului, în special a celor cu activitate foarte intensă: inima, ficat, creier) se regăsește în cremele antirid
– uleiuri naturale, benefică pentru curățarea si/sau demachierea tenul
– gelul de aloe vera, cea mai bună sursă naturală
– crema de calendula, stimulează creșterea celulelor epidermei și calmează pielea afectată de soare, protejand-o de infectare
– crema cu tătăneasă bogată în alantoină (produs de oxidare al acidului uric fiind o componentă de origine vegetală), stopează înroșirea și iritarea pielii din jurul ridurilor.

Un rol important în constituie fructele și legumele, precum…
– lapte praf
– ulei de cocos
– castraveți
– banane
– roșii
– pepene roșu
– ananas
– albușuri
– papaya
– ulei de ricin
– portocale
– smântână
– suc de varză
– rozmarin
– ulei de migdale

Contraindicații, fumatul este principalul factor dăunător, deoarece intensifică afectarea pe care soarele o produce pielii (se produc radicali liberi ca și în cazul expunerii la soare – reactiile chimice din corp folosesc oxigen eliberând energia pe care celulele o necesită pentru a funcționa).

Se recomandă consumarea a 8 pahare de apă zilnic. Trebuie respectată această măsură, deoarece o hidratare corectă conduce la menținerea unui tonus bun al pielii !