Revista Sănătate

8 lucruri pe care poti sa le faci pentru a avea un somn odihnitor

In ultima perioada dormi mai agitat? Un somn bun iti ofera energie pentru ziua urmatoare si te ajuta sa fii mai productiv. Consideri ca ceva se petrece cu trupul tau si odihna iti este rapita? Iata ce poti face ca sa-ti ajuti organismul inainte de culcare:

1. Fumatul actioneaza precum cofeina. Incearca inainte de culcare cu cel putin o ora sa nu te mai atingi de nicio tigare. Aceasta iti va da energie si stare de agitatie, lucru ce te va impiedica sa te odihnesti cum trebuie.

2. Relaxeaza-ti corpul inainte de culcare cu o baie fierbinte, un ceai de levantica, o lumanare frumos mirositoare.

3. Aeriseste-ti dormitorul inainte de culcare. Este extrem de important sa fie aer proaspat, chiar daca ti se va parea rece, vei vedea cum dormi mult mai bine pe acel aer tare.

4. Hidrateaza-te insa nu excesiv. Consuma apa regulat inainte de culcare dar nu fa exces. te poti trezi din ora in ora cu nevoia de a merge la baie si nu vrei asta. Scopul tau este o buna hidratare a corpului pe timp de noapte.

5. Lasa tableta si telefonul deoparte. Cu cel putin o jumatate de ora inainte de culcare renunta la gadgeturile din casa. Ia o carte, sau stai de vorba cu persoana iubita. Repeta acest lucru de cateva ori pe saptamana si vei observa diferenta pe propria-ti piele.

6. Somnul alaturi de animale este cel mai bun medicament. Atat pisicile cat si cainii iti vor alunga stresul de peste zi.

7. Somnul de peste zi trebuie sa existe doar in intervalul 13-16. Si sa nu dureze mai mult de o ora si 30 de minute. Doar acest tip de somn este benefic pentru odihna ta de peste noapte.

8. Filmul sau emisiunea pe care o vezi inainte de culcare este de asemenea responsabil pentru somnul tau. Alege un film de comedie, sau un documentar si te vei simti mult mai bine.