Revista Sănătate

Rechinii pot ajuta cu adevărat să vindece boala? Dacă da, sunt remediu împotriva cancerului?

Rechinii sunt studiați de peste 100 de ani, în principal datorită probabilității lor scăzute de a contracta boli. Peștii cu oase au o rată destul de ridicată de tumori în creștere.

Oamenii de știinta au crezut că rechinii erau imuni la cancer și tumori. Deci, ce face rechinii diferiți? Nu au oase. Scheletul lor este alcătuit în întregime din cartilaje. Acesta este motivul pentru care dinții de rechin sunt colecționați, este singura fosilă pe care o puteți găsi de la rechinii morți. Cartilajul se dizolvă de-a lungul timpului și nu mai rămâne nimic decât dinții greu smălțuiți. Mulți cercetători cred că acest cartilaj deține secretul pentru vindecarea unor afecțiuni medicale umane și anume cancer.

Profesorul Hopkins Gary Ostrander și echipa sa de cercetare au descoperit 40 de cazuri de tumori la rechini și alte elasmobranchi, creaturi marine cu schelete din cartilaje în loc de oase. Susținătorii utilizării cartilagiului de rechin pentru medicația umană susțin că ajută la prevenirea unui fapt numit angiogeneză. Aceasta este atunci când o tumoare continuă să crească din cauza formării de noi vase de sânge.

Cartilajul rechinului conține, de asemenea, mercur, ceea ce avertizează medicii din cauza efectelor sale negative asupra creierului și a rinichilor.

Deși nu s-ar putea să existe dovezi care să sugereze că ingerarea produselor de rechin poate avea un efect asupra propriilor noastre sisteme imunitare, am putea afla mai multe despre cum se comportă celulele imune prin studierea rechinilor.